Aandelen Mineral Resources kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Mineral Resources aandelen? Op deze pagina kan je direct Mineral Resources aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Mineral Resources. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Mineral Resources raadplegen. Mineral Resources is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool MIN.CHA.

Waar kan je Mineral Resources aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Mineral Resources kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Mineral Resources?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Mineral Resources. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Mineral Resources?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Mineral Resources? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Mineral Resources is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Mineral Resources.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Mineral Resources

Sterke punten Mineral Resources:

  • Diversificatie: Mineral Resources heeft een divers portfolio van activiteiten, waaronder exploratie, mijnbouw en verwerking van mineralen, waardoor het bedrijf minder gevoelig is voor prijsschommelingen van één bepaald mineraal.
  • Goede kwaliteit van mineralen: Het bedrijf heeft toegang tot hoogwaardige mineralen, wat een belangrijk voordeel is bij het aantrekken van klanten en het behouden van marktaandeel.
  • Geografische diversificatie: Mineral Resources heeft activiteiten in verschillende geografische regio’s, waardoor het bedrijf goed gepositioneerd is om te profiteren van groeimogelijkheden in verschillende markten.

Zwakke punten Mineral Resources:

  • Gevoelig voor prijsschommelingen: Mineral Resources is afhankelijk van de prijs van mineralen, die aanzienlijke schommelingen kunnen ondergaan als gevolg van veranderingen in vraag en aanbod, politieke onrust en economische factoren.
  • Risico’s bij exploratie: Het exploratieproces voor nieuwe minerale afzettingen kan duur en risicovol zijn, met onzekerheid over de uiteindelijke haalbaarheid en winstgevendheid van het project.
  • Afhankelijkheid van klanten: Mineral Resources is afhankelijk van een klein aantal klanten voor een groot deel van zijn omzet, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor het verlies van een belangrijke klant of een afname van de vraag van een belangrijke klant.

Over Mineral Resources

Mineral Resources is opgericht in het jaar 1993. De aandelen worden onder de aanduiding MIN verhandeld op de beurs van Australië. Bekende dochteronderneming van Mineral Resources is Crushing Services International Pty. Mineral Resources is een mijnbouw-en verwerkingsbedrijf dat behalve in Australië actief is in China en Singapore.

Mineral Resources werkt tegenwoordig in drie verschillende segmenten: Mining Services, Commotidies en Central. Ook heeft het ijzerertsactiva in de portefeuille. Mineral Resources heeft belangen in de Mount Marian en Wodgina lithium projecten. Deze bevinden zich in het westen van Australië. 

aandeel mineral resources kopen

Wel of niet aandelen Mineral Resources kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, is het belangrijk om een goed begrip te hebben van het bedrijf waarin je investeert. In het geval van Mineral Resources zijn er zowel sterke als zwakke punten om rekening mee te houden.

Een van de sterke punten van Mineral Resources is de diversificatie van activiteiten, waardoor het bedrijf minder gevoelig is voor prijsschommelingen van één bepaald mineraal. Ook heeft het bedrijf toegang tot hoogwaardige mineralen en is het geografisch goed gediversifieerd, wat de kansen op groei vergroot.

Aan de andere kant is het bedrijf ook gevoelig voor prijsschommelingen en is het exploratieproces voor nieuwe minerale afzettingen duur en risicovol. Bovendien is Mineral Resources afhankelijk van een klein aantal klanten voor een groot deel van zijn omzet.

Al met al kan het kopen van aandelen in Mineral Resources een goede investering zijn, maar het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en de sterke en zwakke punten van het bedrijf in overweging te nemen voordat je een beslissing neemt.