Aandelen MOL kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in MOL aandelen? Op deze pagina kan je direct MOL aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in MOL. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel MOL raadplegen. MOL is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in Dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool MOL.

Waar kan je MOL aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel MOL kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel MOL?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel MOL. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in MOL?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van MOL? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in MOL is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in MOL.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse MOL

Sterke punten:

 • Diversificatie: MOL is actief in verschillende sectoren, waaronder olie- en gasproductie, raffinage en marketing, en heeft ook activiteiten op het gebied van petrochemie, hernieuwbare energie en retail.
 • Geografische spreiding: MOL heeft een geografisch gediversifieerde aanwezigheid in Centraal- en Oost-Europa, wat de blootstelling aan risico’s van één markt vermindert.
 • Efficiëntie: MOL heeft een sterk trackrecord van kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen, wat bijdraagt aan de winstgevendheid van het bedrijf.
 • Financiële positie: MOL heeft een sterke financiële positie met een gezonde balans en een stabiele cashflow.

Zwakke punten:

 • Volatiliteit van de olieprijs: MOL is gevoelig voor de volatiliteit van de olie- en gasprijzen, wat kan leiden tot schommelingen in de inkomsten en winstgevendheid van het bedrijf.
 • Regulering: MOL opereert in een sterk gereguleerde sector, wat kan leiden tot veranderingen in wetgeving en beleid die de winstgevendheid kunnen beïnvloeden.
 • Concurrentie: MOL concurreert met andere grote spelers in de sector, wat kan leiden tot druk op de marges en marktaandeel.

Over MOL

MOL is een Hongaars olie- en gasbedrijf. MOL is het grootste bedrijf dat Hongarije rijk is en het ontstond 1991 uit het Hongaarse staatsoliebedrijf.  MOL is ondertussen actief in meer dan veertig landen. Het hoofdkwartier van het bedrijf is gevestigd in Budapest. Slovnaft, YVK en MOL Petrolkemia zijn bekende dochterondernemingen van MOL.
 
MOL heeft 47 procent van de aandelen in het Kroatische INA en de aandelen worden verhandeld op de beurs in Budapest, Inmiddels beschikt het bedrijf over liefst 1700 tankstations, verdeeld over het Midden- en Zuidoost Europa. Dat doet het inder acht verschillende merknamen.

aandeel mol kopen

Wel of niet aandelen MOL kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om te kopen, is MOL wellicht een optie om te overwegen. MOL is een Hongaarse olie- en gasmaatschappij en heeft activiteiten in verschillende landen in Europa en Azië. Hier zijn enkele overwegingen die je kunt maken bij het beslissen of je aandelen van MOL wilt kopen of niet.

Aan de ene kant heeft MOL enkele sterke punten. Het bedrijf heeft een breed portfolio van activiteiten in verschillende landen, wat zorgt voor een geografische spreiding van risico’s. MOL heeft ook een sterk investeringsprogramma gericht op duurzame energie en innovatie, wat kan bijdragen aan toekomstige groei.

Aan de andere kant zijn er ook enkele zwakke punten om rekening mee te houden. De olie- en gasmarkt kan volatiel zijn en blootgesteld zijn aan geopolitieke risico’s. Bovendien kan MOL afhankelijk zijn van een beperkt aantal grote klanten.

Kortom, of je aandelen van MOL wilt kopen hangt af van je eigen beleggingsstrategie en risicobereidheid. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en de sterke en zwakke punten van het bedrijf te evalueren voordat je een beslissing neemt.