Aandelen NASDAQ kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in NASDAQ aandelen? Op deze pagina kan je direct NASDAQ aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in NASDAQ. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel NASDAQ raadplegen. NASDAQ is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NasdaqGS. Het bedrijf is te vinden onder het symbool NDAQ.

Waar kan je NASDAQ aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel NASDAQ kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel NASDAQ?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel NASDAQ. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in NASDAQ?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van NASDAQ? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse NASDAQ

Sterke punten NASDAQ

 • Diversiteit: De NASDAQ is de thuisbasis van een breed scala aan bedrijven, waaronder technologie-, biotech- en financiële bedrijven. Deze diversiteit biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van verschillende sectoren en markttrends.
 • Technologische focus: De NASDAQ is vooral bekend om zijn sterke focus op technologiebedrijven. Veel toonaangevende technologiebedrijven, zoals Apple, Amazon en Microsoft, worden op de NASDAQ verhandeld.
 • Groeipotentieel: Veel snelgroeiende bedrijven kiezen ervoor om naar de NASDAQ te gaan voor hun beursgang, omdat het bekendstaat als een markt die gericht is op groeibedrijven. Dit biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in bedrijven met een groot groeipotentieel.
 • Liquiditeit: De NASDAQ is een van de meest liquide beurzen ter wereld, wat betekent dat het gemakkelijk is om aandelen te kopen en verkopen. Dit zorgt voor een vlotte handel en helpt beleggers om snel in en uit posities te stappen.

Zwakke punten NASDAQ

 • Volatiliteit: De NASDAQ staat bekend om zijn volatiliteit, vooral bij technologieaandelen. Prijsschommelingen kunnen groot zijn, wat kan leiden tot aanzienlijke winsten, maar ook verliezen. Beleggers moeten bereid zijn om met deze volatiliteit om te gaan.
 • Marktgevoeligheid: De NASDAQ wordt sterk beïnvloed door macro-economische factoren en marktontwikkelingen. Veranderingen in de rentetarieven, handelsgeschillen en economische indicatoren kunnen invloed hebben op de prestaties van de NASDAQ en de aandelen die erop worden verhandeld.
 • Concurrentie: Hoewel de NASDAQ veel voordelen biedt, is er ook concurrentie van andere beurzen, zoals de New York Stock Exchange (NYSE). Sommige bedrijven kiezen ervoor om op andere beurzen genoteerd te worden, waardoor de diversiteit van de NASDAQ mogelijk wordt beïnvloed.

Over NASDAQ

Nasdaq is een wereldberoemde beurs die gedreven wordt door de Amerikaanse National Associaton of Security Dealers. Op deze beurs worden aandelen van technologiebedrijven verhandeld. Het hoofdkantoor van de Nasdaq is gevestigd in New York City.

Oprichter van de Nasdaq is Gordon Macklin, die dat deed in het jaar 1971. Moeder is Nasdaq Inc en de Nasdaq was de eerste elektronische beurs in de wereld. De Beurs van Dubai is met 19,8 procent van de aandelen grootaandeelhouder van de Nasdaq, dat zelf overigens met de aandelen als NDAQ genoteerd staat.

Nasdaq

Wel of niet aandelen NASDAQ kopen?

Dus je vraagt je af of je aandelen van de NASDAQ moet kopen? Laten we eens kijken naar enkele dingen die je kunt overwegen voordat je deze beslissing neemt.

De NASDAQ is een van de grootste Amerikaanse aandelenbeurzen en staat bekend om zijn technologiebedrijven. Het is een populaire keuze onder beleggers vanwege de vele innovatieve en snelgroeiende bedrijven die er genoteerd zijn.

Als je op zoek bent naar beleggingen in de technologiesector, kan de NASDAQ interessant zijn. Het biedt een breed scala aan technologieaandelen, van bekende giganten tot opkomende spelers.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat beleggen in individuele aandelen risicovol kan zijn. De waarde van aandelen kan fluctueren en het is mogelijk om geld te verliezen. Het is daarom verstandig om je risicobereidheid en beleggingsdoelen zorgvuldig te evalueren voordat je besluit aandelen van de NASDAQ te kopen.

Als alternatief kun je ook overwegen om te beleggen in een breed gespreid beleggingsfonds dat de NASDAQ index volgt. Op die manier profiteer je van de prestaties van de hele index in plaats van te vertrouwen op individuele aandelen.

Voordat je een beslissing neemt, is het verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur en je eigen onderzoek te doen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je besluit om aandelen van de NASDAQ te kopen.