Aandelen National Grid kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in National Grid aandelen? Op deze pagina kan je direct National Grid aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in National Grid. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel National Grid raadplegen. National Grid is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool NG-L.

Waar kan je National Grid aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel National Grid kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel National Grid?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel National Grid. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in National Grid?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van National Grid? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in National Grid is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in National Grid.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse National Grid

Sterke punten:

 • Monopoliepositie: National Grid is het enige bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat verantwoordelijk is voor de distributie van gas en elektriciteit.
 • Regelgeving: De regelgevende instanties stellen tarieven vast die National Grid mag vragen, wat zorgt voor een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom.
 • Dividend: National Grid heeft een goede track record als het gaat om het uitkeren van dividend aan aandeelhouders.
 • Infrastructuur: Het bedrijf heeft een uitgebreide infrastructuur voor de distributie van gas en elektriciteit, wat zorgt voor een sterke positie in de markt.

Zwakke punten:

 • Regelgeving: Hoewel regelgeving kan zorgen voor een stabiele inkomstenstroom, kan het ook zorgen voor beperkingen op groei en innovatie.
 • Investeringskosten: National Grid moet veel investeren in het onderhoud en de ontwikkeling van de infrastructuur, wat kan zorgen voor hoge kosten en een lager rendement.
 • Ecologische verantwoordelijkheid: National Grid heeft te maken met druk van regelgevers en het publiek om meer te investeren in duurzame energie en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Over National Grid

National Grid is een multinationaal opererend bedrijf in elektriciteit en gas. Het hoofdkwartier van National Grid is gevestigd in het Engelse Londen. Het grootste deel van de activiteiten vinden plaats in Engeland en in het noordoosten van de Verenigde Staten. De aandelen worden verhandeld als NG op de beurs van Londen.

National Grid is een FTSE 100 component en het bedrijf werd in 1990 opgericht in Londen, Bekende dochteronderneming van het bedrijf is National Grid USA Service Company. Overigens heeft National Grid een secundaire notering aan de New York Stock Exchange. National Grid is een van de grootste nutsbedrijven van investeerders ter wereld. National Grid levert gas aan tien miljoen klanten.

aandeel national grid kopen

Wel of niet aandelen National Grid kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, kan National Grid een interessante optie zijn. Maar voordat je investeert, is het belangrijk om de voor- en nadelen te overwegen.

National Grid is een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de distributie van gas en elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk. Een van de voordelen van het kopen van aandelen National Grid is dat het bedrijf een monopoliepositie heeft, wat betekent dat het weinig concurrentie heeft. Bovendien heeft National Grid een goede reputatie als het gaat om het uitkeren van dividend aan aandeelhouders.

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan het kopen van aandelen National Grid. Een van de nadelen is dat het bedrijf te maken heeft met regelgeving die de tarieven bepaalt die het bedrijf mag vragen. Dit kan zorgen voor beperkingen op groei en innovatie. Daarnaast heeft het bedrijf te maken met druk om te investeren in duurzame energie, wat kan zorgen voor hoge kosten.

Kortom, het kopen van aandelen National Grid kan een goede investering zijn als je op zoek bent naar een stabiel bedrijf met een monopoliepositie en een goede track record op het gebied van dividenduitkeringen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er ook enkele risico’s en beperkingen verbonden zijn aan het kopen van aandelen National Grid. Het is daarom verstandig om je eigen onderzoek te doen en advies in te winnen voordat je een beslissing neemt.