Aandelen Nel kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Nel aandelen? Op deze pagina kan je direct Nel aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Nel. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Nel raadplegen. Nel is een aandeel uit Noorwegen. Het aandeel wordt verhandeld in NOK aan de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool NEL.OL.

Waar kan je Nel aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Nel kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Nel?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Nel. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Nel?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Nel? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Nel is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Nel.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Nel

Sterke punten Nel

 • Duurzame energie-industrie: Nel is een toonaangevend bedrijf in de waterstof- en elektrolyse-industrie, die wordt gezien als een veelbelovende oplossing voor duurzame energieopwekking en opslag.
 • Internationaal bereik: Nel heeft een wereldwijde aanwezigheid met vestigingen en partners in verschillende landen, wat kan bijdragen aan groeimogelijkheden en diversificatie van inkomstenbronnen.
 • Technologische innovatie: Nel is bekend om zijn geavanceerde waterstoftechnologieën en heeft een sterk trackrecord in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de energietransitie.
 • Grote klantenkring: Nel heeft een indrukwekkende klantenkring, waaronder bekende bedrijven en organisaties in de energie-, transport- en industriële sectoren, wat kan bijdragen aan een stabiele vraag naar hun producten en diensten.
 • Subsidies en overheidssteun: Nel profiteert van subsidies en overheidssteun voor de ontwikkeling van waterstoftechnologieën, wat kan helpen bij het verlagen van kosten en het vergroten van de vraag naar waterstof als energiedrager.

Zwakke punten Nel

 • Concurrentie en prijsdruk: De markt voor waterstoftechnologieën is competitief en de prijzen kunnen onder druk staan, wat van invloed kan zijn op de winstgevendheid van Nel.
 • Risico’s van technologische ontwikkeling: Hoewel Nel bekendstaat om zijn technologische innovatie, brengt dit ook risico’s met zich mee, zoals technische uitdagingen en onzekerheid over de marktacceptatie van nieuwe waterstoftechnologieën.
 • Regelgevingsrisico’s: Veranderingen in regelgeving, zoals subsidies en beleid ten aanzien van duurzame energie, kunnen van invloed zijn op de vraag naar waterstoftechnologieën en de winstgevendheid van Nel.
 • Financiële prestaties: Nel heeft historisch gezien verlieslatende financiële resultaten laten zien en heeft behoefte aan voldoende financiële middelen om zijn activiteiten en groeiplannen te ondersteunen.
 • Marktvolatiliteit: De markt voor waterstoftechnologieën kan volatiel zijn, met schommelingen in vraag, prijzen en concurrentie die van invloed kunnen zijn op de prestaties van Nel op de lange termijn.

Over Nel

Nel is een Noors bedrijf dat in de hoofdstad Oslo gevestigd is. Het bedrijf is wereldwijd actief en het biedt passende oplossingen voor de productie, de opslag en distributie van waterstof uit hernieuwbare energiebronnen.

De aandelen van Nel zijn opgenomen in de OBX-index beurs in Oslo. In Oslo is eveneens het hoofdkwartier gevestigd van Nel, dat opgericht werd in 1927. Proton Energy Systems is een bekende dochteronderneming van Nel. Grootste aandeelhouder van Nel is overigens Clearstream, dat ruim 44 procent van de aandelen in bezit heeft. Belangrijke overname was die in 2010, toen Nel het Deense H2 Logic overnam.

aandeel nel kopen

Wel of niet aandelen Nel kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van Nel te kopen? Als je interesse hebt in duurzame energie en waterstoftechnologie, dan is Nel misschien wel een interessante keuze. Maar voordat je de knoop doorhakt, is het belangrijk om zorgvuldig de voor- en nadelen af te wegen.

Aan de positieve kant, is Nel een wereldleider in de productie van waterstofoplossingen en heeft het een indrukwekkend track record van innovatie en groei. Met de groeiende vraag naar schone energie en de potentiële rol van waterstof in de energietransitie, zou Nel kunnen profiteren van nieuwe marktkansen.

Daarnaast heeft Nel ook sterke partnerschappen en samenwerkingen met grote spelers in de energie- en transportsector, wat kan bijdragen aan de groeiperspectieven van het bedrijf.

Aan de andere kant, zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen van Nel. De markt voor waterstoftechnologie is nog relatief jong en onzeker, en er zijn concurrenten die ook strijden om marktaandeel. Bovendien zijn aandelenkoersen altijd onderhevig aan schommelingen en kunnen er geen garanties worden gegeven over de prestaties in de toekomst.

Als je overweegt om aandelen Nel te kopen, is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen, de financiële gezondheid van het bedrijf te beoordelen, en je risicotolerantie in overweging te nemen. Het kan ook nuttig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je een beslissing neemt.

Al met al, zijn er zowel positieve als negatieve aspecten om te overwegen bij het investeren in aandelen Nel. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van je eigen financiële situatie, beleggingsdoelen en risicotolerantie.