Netflix aandelen kopen: analyse & koers

Door de jaren heen is de manier waarop we films, series en televisieprogramma’s kijken, enorm veranderd. De televisie blijft steeds vaker uit staan en streaming videodiensten worden steeds populairder. Eén van de bekendste streaming videodienst, is die van Netflix. Op deze pagina lees je meer over dit bedrijf en lees je bovendien hoe je in Netflix aandelen kunt investeren.

Netflix: een korte kennismaking

Netflix is een Amerikaans bedrijf dat streaming video on demand aanbiedt via het internet. Je kunt gebruik maken van de diensten van Netflix als je een maandabonnement afsluit bij het bedrijf. Het aanbod van Netflix bestaat uit films, maar ook uit series en documentaires.
Wat veel mensen niet weten, is dat Netflix al in 1997 opgericht werd. Toen het bedrijf net opgericht werd, had de organisatie lang niet zo veel klanten als nu. In 2016 had Netflix bijvoorbeeld 93 miljoen klanten, in 190 verschillende landen. Ongeveer 50 miljoen klanten van het bedrijf wonen in de thuismarkt van Netflix, de Verenigde Staten.
Beleggen in Netflix

De bedrijfsresultaten van Netflix

In 2016 haalde Netflix 8,8 miljard euro aan omzet binnen. Hier hield het bedrijf ongeveer 187 miljoen euro aan winst van over. De grootste kostenpost van het bedrijf is de productie van Netflix series. Om zelf series te produceren, betaalt het bedrijf veel geld. Om deze hoge kosten te kunnen dragen, zijn de abonnementskosten van Netflix door de jaren heen iets hoger geworden.

De koers van het aandeel Netflix

Netflix maakte 15 jaar geleden een beursgang. In 15 jaar tijd is het aandeel Netflix maar liefst met 22.000 procent gestegen. Dit is niet zo vreemd, want 15 jaar geleden kende vrijwel niemand het bedrijf en nu heeft bijna iedereen een abonnement bij Netflix. Desalniettemin is een stijging van 22.000 procent natuurlijk erg hoog, zelfs voor een bedrijf als Netflix.
Ook de afgelopen vijf jaar is de koers van het aandeel Netflix flink gestegen. In 2015 was de koers van het aandeel bijvoorbeeld 13,89 dollar, in 2016 bijna 100 dollar. Begin 2018 stond de koers van het aandeel Netflix op ruim 220 dollar.

Netflix en de toekomst

Alhoewel de koers hoog staat, zijn de ontwikkelingen van dit bedrijf ook groot. Naast een verder stijgend aantal leden is het bedrijf namelijk ook bezig met het ontwikkelen van veel eigen series en films. Deze unieke programma’s kunnen mensen zover krijgen om voor Netflix te kiezen in plaats van een concurrent.
Op het gebied van streamen is Netflix nog steeds de grootste partij. De nieuwste technieken zoals 4K worden bijvoorbeeld tegen een meerprijs aangeboden. Wanneer het Netflix lukt om meer gebruikers aan te trekken, zal de winst alleen maar stijgen. Deze kans is zeker aanwezig, aangezien internettoegang wereldwijd nog steeds groeit.

Beleggen in Netflix aandelen

Omdat het aandeel Netflix op dit moment erg duur is, is de kans op een verdubbeling op de korte termijn vrij klein. Toch kan het voor veel mensen aantrekkelijk zijn om mede-eigenaar te worden van de grootste streaming dienst van films op het internet. Je kunt aandelen Netflix eenvoudig aanschaffen via een online broker. De beste partij voor investeringen in Netflix is DEGIRO, klik hier om een account aan te maken.
Veel mensen vinden het ook interessant om actief te handelen in Netflix aandelen. Hiervoor kan je gebruik maken van zogenaamde CFD’s of contract for difference.
Bij CFD beleggen kan je zowel speculeren op een dalende als op een stijgende koers. Hierdoor heb je meer mogelijkheden om te investeren. En omdat je bij CFD beleggen van een hefboom kunt profiteren, kan je ook met een kleiner bedrag resultaten behalen.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Start dan niet direct met het investeren van je eigen geld, maar maak een demo-account aan bij de online broker Plus500. Met dit gratis account kun je met een fictief vermogen oefenen met beleggen. Ben je er klaar voor, dan start je met echt CFD beleggen, met je eigen geld.

Over het bedrijf Netflix

Het is heel simpel; NetApp is in staat om alles te leveren om zelf een eigen datafabriek op te zetten. Meer formeel kan gesteld worden dat NetApp producent is van hybride datadiensten voor gegevensbeheer.
Dat gaat het bedrijf overigens goed af, want al sinds een kleine negen jaar is NetApp vaste aarde in de Fortune 500. NetApp doet er steeds alles aan de IT te moderniseren en te vernieuwen. Zeker de essentiële bedrijfsapplicaties kunnen worden geoptimaliseerd middels snelle, eenvoudige en automatisering in de edge, de core en in de cloud. Met NetApp is het prima mogelijk een private cloud op te zetten, iets dat voor meer snelheid zorgt. Daarnaast houdt NetApp zich bezig met data gestuurde innovaties in de cloud.