Aandelen Next kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Next aandelen? Op deze pagina kan je direct Next aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Next. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Next raadplegen. Next is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool NXT-L.

Waar kan je Next aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Next kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Next?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Next. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Next?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Next? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Next is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Next.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Next

Sterke punten:

  • Goede winstgevendheid: Next heeft een sterke financiële positie en een bewezen track record op het gebied van winstgevendheid.
  • Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen: Next heeft zich de afgelopen jaren sterk ingezet op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat kan bijdragen aan het aantrekken van klanten en het verbeteren van de reputatie van het bedrijf.
  • Sterke online aanwezigheid: Next heeft een goed ontwikkelde en succesvolle online verkoopkanalen, wat kan bijdragen aan groei en stabiliteit in de toekomst.

Zwakke punten:

  • Concurrentie in de retailindustrie: De retailindustrie is erg competitief en er is weinig ruimte voor groei, wat een risico kan vormen voor Next.
  • Afhankelijkheid van de Britse markt: Next is afhankelijk van de Britse markt, wat een risico kan vormen gezien de onzekerheid rond de Brexit en de economische impact hiervan.
  • Afhankelijkheid van de mode-industrie: Next is sterk afhankelijk van de trends en ontwikkelingen in de mode-industrie, wat een risico kan vormen als deze trends veranderen en Next niet snel genoeg kan inspelen op deze veranderingen.

Over Next

Next is een bekende Britse multinational en detailhandelaar in kleding, schoenen en woonproducten. In Enderby in Leicestershire (Engeland) staat het hoofdkwartier van Next. Ondertussen heeft Next zo’n 700 winkels waarvan 500 in het Verenigd Koninkrijk en de rest in Europa en Azië en ook het Midden-Oosten.

De aandelen van Next worden verhandeld als NXT op de aandelenbeurs in Londen. Oprichter van het bedrijf is Joseph Hepworth. Het bedrijf werd al in 1864 opgericht in Leeds. Lipsy London en Next Holdings Limited zijn bekende dochterondernemingen. Next geldt als de grootste op het gebied van kleding, het stootte wat dat betreft Marks & Spencer van de troon. Next is ook een FTSE 100 component.

aandeel next kopen

Wel of niet aandelen Next kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, kan Next een interessante optie zijn. Maar voordat je investeert, is het belangrijk om de voor- en nadelen te overwegen.

Next is een Britse kledingwinkelketen met meer dan 500 winkels en een sterke online aanwezigheid. Een van de voordelen van het kopen van aandelen Next is dat het bedrijf een goede track record heeft op het gebied van winstgevendheid en dividenduitkeringen. Bovendien heeft het bedrijf de afgelopen jaren sterk ingezet op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan het kopen van aandelen Next. Een van de nadelen is dat de retailindustrie erg competitief is en dat er weinig ruimte is voor groei. Daarnaast kan de afhankelijkheid van de Britse markt een risico vormen, gezien de onzekerheid rond de Brexit.

Kortom, het kopen van aandelen Next kan een goede investering zijn als je op zoek bent naar een gevestigd en winstgevend bedrijf dat zich richt op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er ook enkele risico’s en beperkingen verbonden zijn aan het kopen van aandelen Next, met name in een competitieve en onzekere markt. Het is daarom verstandig om je eigen onderzoek te doen en advies in te winnen voordat je een beslissing neemt.