Beleggen in Nike aandelen: analyse & koers

Ben je een groot liefhebber van alles wat met sport te maken heeft? Dan kun je in een sportmerk investeren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om Nike aandelen te kopen. Op deze pagina lees je hier meer over. Zo lees je meer over het bekende sportmerk Nike in het algemeen, maar lees je ook meer over het CFD beleggen in het aandeel van Nike.

Algemene informatie over het bedrijf

Nike wordt ook wel Nike Inc. genoemd. Dit is een bedrijf dat in het jaar 1964 opgericht werd in de Verenigde Staten en in enkele jaren uitgegroeid is tot een groot internationaal concern. Het bedrijf is een grote leverancier van sportkleding en sportschoenen. De sportschoenen die het bedrijf verkoopt, zorgen voor ongeveer twee derde van de totale omzet van Nike.
De artikelen van Nike worden over de gehele wereld verkocht, ook in Nederland. Niet alleen in de eigen winkels van het merk, maar ook in externe winkels. Verder worden er ook veel artikelen via het internet verkocht, ook via externe retailers. De Verenigde Staten is de belangrijkste afzetmarkt van Nike, maar ook in andere landen wordt er veel geld verdiend.
Onder het merk Nike vallen diverse submerken, waaronder Air Jordan en Converse. Het logo van de hoofdonderneming is een van de bekendste en meest herkenbare merktekens van de wereld.
Beleggen in Nike

De bedrijfsresultaten van Nike

Nike presteert al vele jaren uitstekend. In het boekjaar 2016-2017 was de omzet van het bedrijf 34,4 miljard Amerikaanse dollar. De winst van dat boekjaar bedroeg ruim 4,2 miljard Amerikaanse dollar. Kijken we naar de bedrijfsresultaten van de afgelopen jaren, dan zien we dat Nike vrijwel ieder jaar meer omzet en meer winst maakt. Je kunt dit bedrijf dan ook zeker een succesvolle organisatie noemen.

De koers van het aandeel Nike

Nike heeft een beurswaarde van ongeveer 109 miljard dollar. De Nike koers laat al jaren een stijgende lijn zien, enkele uitzonderingen daargelaten. Zo was het aandeel Nike in 2013 ongeveer 15 dollar waard. Een jaar later was het aandeel 19 dollar waard. Weer een jaar later, in het jaar 2015, was het aandeel Nike ongeveer 25 dollar waard.
Zeker in het jaar 2016 is de waarde van het aandeel Nike flink gestegen. Zo was het aandeel in maart 2016 ruim 60 dollar waard: beduidend meer dan in 2015. In 2017 bleef de waarde van het aandeel ongeveer gelijk. Begin 2018 was het aandeel Nike ongeveer 65 dollar waard.’

Just do it

De bekende slogan van Nike is ‘just do it’ en dit past natuurlijk perfect binnen onze maatschappij waarbinnen gezondheid een steeds belangrijkere rol speelt. De populariteit van sportscholen en hardlopen neemt toe. Dit komt onder andere door de druk om er mooi en gezond uit te zien. Voor een bedrijf waarbij de meeste omzet afkomstig is van de verkoop van sportartikelen, is dit natuurlijk een goede uitgangspositie.
De grootste bedreiging voor Nike lijkt het merk Adidas te zijn. Adidas lijkt marktaandeel in te pikken van Nike, en dit komt voornamelijk doordat ze meer innoveren. Wanneer Nike zijn positie wil behouden, zal het merk dan ook meer moeten innoveren of andere markten moeten veroveren. Momenteel is het bedrijf immers afhankelijk van de Amerikaanse markt.
Voordat je gaat investeren in Nike, is het dan ook verstandig om de marktomstandigheden in Amerika onder de loep te nemen.

Beleggen in Nike aandelen

Omdat de koers van het aandeel Nike nu vrij hoog is, moet je veel betalen om Nike aandelen te kopen. Dit betekent dat je jouw aandelen voor een hoge prijs moet verkopen, wil je winst maken op jouw investering. Je moet je dan ook afvragen of dit het juiste moment is om een lange termijn investering te doen in Nike. Het bedrijf mikt op een omzet van 50 miljard euro in de toekomst. Wanneer dit lukt zal de koers waarschijnlijk stijgen.
Een goede partij om aandelen Nike te kopen is DEGIRO. DEGIRO is één van de grootste partijen van Nederland. Bij deze broker kan je aandelen kopen tegen lage tarieven. Klik hier om een gratis account te openen.
Een alternatieve methode om te handelen in Nike is CFD beleggen. Bij CFD beleggen speculeer je op een koersstijging of een koersdaling bij het aandeel Nike. Dit betekent dat je ook kunt speculeren op slechte bedrijfsresultaten. Je kunt CFD beleggen bij een online broker als Plus500. Eventueel kun je eerst oefenen met een gratis demo-account.