Nokia aandelen kopen

Wil je in een technologiebedrijf beleggen? Dan kun je ervoor kiezen om Nokia aandelen te kopen. Je kunt de aandelen voor langere tijd in je portefeuille houden, maar je kunt er ook voor kiezen om in het CFD aandeel van Nokia te beleggen. Meer hierover, lees je op deze pagina. Ook krijg je in onderstaande tekst wat algemene informatie over dit Finse bedrijf.

Algemene informatie over het bedrijf

Nokia wordt ook wel Nokia Corporation genoemd. Dit is een Finse fabrikant die tot het jaar 2013 voornamelijk telefoons produceerde, maar zich nu ook bezig houdt met de productie van netwerkinfrastructuur en navigatiediensten. Ook houdt het bedrijf zich veel bezig met de ontwikkeling van nieuwe technologieën.
Het belangrijkste onderdeel van Nokia is Nokia Networks. Dit bedrijfsonderdeel verkoopt mobiele telefoons aan Microsoft. Bij het bedrijfsonderdeel Nokia Technologies worden er andere technische toepassingen ontwikkeld. Dit bedrijfsonderdeel is echter erg klein en zorgde voor minder dan 5 procent van de totale omzet van Nokia in 2016.
In 2016 nam Nokia het Franse bedrijf Alcatel-Lucent over. Hierdoor verdubbelde het aantal medewerkers van de organisatie. Nokia heeft vandaag de dag ongeveer 100.000 werknemers.
Beleggen in Nokia

De bedrijfsresultaten van Nokia

De omzet van Nokia van het jaar 2016 was bijna 24 miljard euro. Wel werden er dit jaar veel uitgaven gedaan. Hierdoor kwam de winst van Nokia uit op -912 miljoen euro. Dat jaar gaf Nokia ongeveer 20 procent van de totale omzet uit aan Research & Development (R&D). Het doel van deze uitgave is op de lange termijn meer omzet binnenhalen, om meer winst te behalen.

De koers van het aandeel Nokia

De koers van het aandeel Nokia heeft door de jaren heen veel beweging laten zien. Het afgelopen jaar is de koers eerst flink gestegen, om vervolgens weer flink te dalen. Nu is de koers van het aandeel Nokia weer iets omhoog gegaan, maar het is nog altijd niet zo hoog als een jaar geleden.
De toekomst van het bedrijf zal afhangen van de mate van innovatie. Wanneer Nokia met een nieuw, gewild toestel op de markt komt zullen de verkopen en de aandelenkoers flink stijgen. Momenteel lijkt het er echter op dat Nokia niet meer is wat het ooit was. Andere aanbieders hebben krachtigere toestellen ontwikkeld die meer functionaliteiten bieden aan gebruikers.

Nokia aandelen kopen

Als de koers van het aandeel Nokia laag is, kun je ervoor kiezen aandelen te kopen. Gaat de koers omhoog, dan kun je deze weer verkopen. Een goede partij om fysiek te investeren in Nokia is DEGIRO. Klik hier om een gratis account aan te maken.
Wil je liever speculeren op een koersstijging of koersdaling bij Nokia? Dan kun je ook starten met CFD beleggen.
Bij CFD beleggen kan je namelijk speculeren op dalingen en stijgingen. Gaat de koers naar beneden en had je dit verwacht en aangegeven bij een online broker als Plus500, dan behaal je een positief resultaat. Jouw resultaat is afhankelijk van je inleg, maar ook van de hefboom. Omdat de hefboom bij CFD beleggen vrij groot is, kun je ook met een kleine inleg grote resultaten bereiken. De hefboom vergroot simpelweg je positie.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Dan kun je ervoor kiezen eerst een demo-account aan te maken bij Plus500. Met dit account kun je geheel gratis en zonder eigen inleg beleggen in Nokia. Als dit goed gaat, start je een echte beleggingsrekening. Nu kun je met je eigen geld beleggen en hopelijk veel winst maken.

Over Nokia

Nokia is een wereldberoemd Fins bedrijf dat zich tot 2013 vooral bezig hield met telecommunicatieapparatuur. ‘Connecting People was niet voor niets de slogan van het bedrijf. De aandelen van Nokia worden onder die naam verhandeld op de beurs in Helsinki. Aan de wieg van het bedrijf stonden Frederik Idestam en Leo Mechelin.
Bekende dochters zijn Alcatel-Lucent en Nokia Networks. Microsoft nam in 2013 overigens de mobiele afdeling van Nokia over. Vervolgens legde Nokia zich toe op netwerkinfrastructuur, en navigatiediensten. Door de overname van Alcatel slaagde Nokia er in om in een keer de omvang van het bedrijf te verdubbelen.