Aandelen Norsk Hydro kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Norsk Hydro aandelen? Op deze pagina kan je direct Norsk Hydro aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Norsk Hydro. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Norsk Hydro raadplegen. Norsk Hydro is een aandeel uit Noorwegen. Het aandeel wordt verhandeld in NOK aan de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool NHY.OL.

Waar kan je Norsk Hydro aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Norsk Hydro kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Norsk Hydro?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Norsk Hydro. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Norsk Hydro?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Norsk Hydro? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Norsk Hydro is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Norsk Hydro.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Norsk Hydro

Sterke punten Norsk Hydro

 • Leidende positie in aluminiumindustrie: Norsk Hydro is een van de grootste aluminiumproducenten ter wereld en heeft een sterke positie in de aluminiumindustrie, met een geïntegreerde waardeketen van bauxietwinning tot aluminiumproductie.
 • Diversificatie van activiteiten: Norsk Hydro is actief in verschillende segmenten, waaronder primair aluminium, bewerkt aluminium en hernieuwbare energie, wat kan zorgen voor een diversificatie van inkomstenstromen.
 • Sterke technische expertise: Norsk Hydro heeft een sterke technische expertise op het gebied van aluminiumproductie en heeft een reputatie van innovatie en duurzaamheid in de industrie.
 • Duurzaamheidsinspanningen: Norsk Hydro heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheidsdoelen en heeft verschillende initiatieven op het gebied van milieu, sociaal beleid en governance (ESG) geïmplementeerd.
 • Geografische diversificatie: Norsk Hydro heeft een wereldwijde aanwezigheid met activiteiten in verschillende landen, wat kan helpen om risico’s te spreiden en toegang te krijgen tot diverse markten.

Zwakke punten Norsk Hydro

 • Marktprijsvolatiliteit: Norsk Hydro is afhankelijk van de marktprijzen van aluminium, die volatiel kunnen zijn en invloed kunnen hebben op de omzet en winstgevendheid.
 • Concurrentie in de aluminiumindustrie: Norsk Hydro opereert in een competitieve markt met andere grote aluminiumproducenten, wat kan leiden tot prijsdruk en uitdagingen op het gebied van marktaandeel.
 • Operationele risico’s: Norsk Hydro is blootgesteld aan operationele risico’s, zoals productieonderbrekingen, technische storingen en arbeidsconflicten, die invloed kunnen hebben op de productie en financiële resultaten.
 • Regelgevingsrisico’s: Norsk Hydro opereert in verschillende landen met verschillende regelgeving op het gebied van milieu, veiligheid en andere aspecten van de bedrijfsvoering, wat kan leiden tot uitdagingen op het gebied van naleving en kosten.
 • Afzetrisico’s: Norsk Hydro is afhankelijk van de vraag naar aluminiumproducten, die kan worden beïnvloed door economische omstandigheden, handelsgeschillen en veranderende marktvraag.

Over Norsk Hydro

Norsk Hydro is een Noors energie en aluminium concern waar al jarenlang rond de 35.000 mensen werken. Het bedrijf is actief in ruim veertig landen. Norsk Hydro werd opgericht eind 1905 en het hoofdkwartier vind je in Oslo.

In Alunorte heeft Norsk Hydro een bekende dochteronderneming en nog steeds worden de oprichters via de onderneming – Kristian Birkeland en Sam Eyde- geëerd. In 2009 verkocht de onderneming de energiedivisie aan Statoil. Toen het zelf in 2010 Vale overnam richtte het zich met name op aluminium. Norsk Hydro is onderdeel van de Fortune 500 en bijna 35 procent van de onderneming is in handen van de Noorse staat.

aandeel norsk hydro kopen

Wel of niet aandelen Norsk Hydro kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen van Norsk Hydro te kopen? Als je geïnteresseerd bent in de aluminiumindustrie, kan Norsk Hydro een interessante optie zijn. Maar voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen.

Aan de positieve kant heeft Norsk Hydro een sterke positie in de aluminiummarkt en is het een wereldwijde speler in de productie van aluminiumproducten, zoals platen, staven en profielen. Het bedrijf heeft een diverse klantenbasis en is betrokken bij verschillende toepassingsgebieden, zoals de automotive, bouw en verpakkingen.

Daarnaast heeft Norsk Hydro aangegeven zich te richten op duurzaamheid en heeft het ambitieuze doelen gesteld op het gebied van klimaatneutraliteit en circulariteit. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die waarde hechten aan ESG-criteria (milieu, sociale en governance) bij hun beleggingsbeslissingen.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen Norsk Hydro. De aluminiumindustrie kan volatiel zijn en wordt beïnvloed door factoren zoals de aluminiumprijs, vraag en aanbod, en handelsbelemmeringen. Norsk Hydro heeft ook te maken met uitdagingen zoals concurrentie van andere aluminiumproducenten en mogelijke milieureguleringen.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je beleggingsdoelen en risicotolerantie in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen Norsk Hydro te kopen. Het kan ook verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur om een weloverwogen beslissing te maken.

Al met al zijn er zowel positieve als negatieve aspecten om te overwegen bij het investeren in aandelen Norsk Hydro. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen en je goed te informeren voordat je een beslissing neemt die past bij je eigen financiële situatie en beleggingsdoelen.