Aandelen Novartis kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Novartis aandelen? Op deze pagina kan je direct Novartis aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Novartis. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Novartis raadplegen. Novartis is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool NOVN.VX.

Waar kan je Novartis aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Novartis kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Novartis?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Novartis. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Novartis?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Novartis? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Novartis is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Novartis.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Novartis

Sterke punten:

 • Indrukwekkend portfolio van geneesmiddelen: Novartis heeft een breed scala aan geneesmiddelen voor verschillende ziekten en aandoeningen, wat zorgt voor een sterke positie in de farmaceutische industrie.
 • Innovatie en onderzoek: Het bedrijf heeft een sterke focus op innovatie en investeert veel in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en behandelingen.
 • Sterke financiële positie: Novartis heeft een solide financiële basis en heeft in het verleden consistent goede financiële resultaten behaald.
 • Internationale aanwezigheid: Het bedrijf is actief in verschillende landen en heeft een sterke aanwezigheid in opkomende markten.

Zwakke punten:

 • Intense concurrentie: De farmaceutische industrie is zeer competitief en Novartis heeft te maken met sterke concurrentie van andere bedrijven.
 • Regelgeving: Het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen en behandelingen is een proces dat onderworpen is aan strenge regelgeving, wat kan zorgen voor vertragingen en extra kosten.
 • Risico’s verbonden aan klinische proeven: Het testen van nieuwe geneesmiddelen en behandelingen op mensen brengt risico’s met zich mee, zoals onvoorziene bijwerkingen of onverwachte resultaten.

Over Novartis

Novartis is een bekende Zwitserse onderneming die bekendheid geniet als producent en verkoper van medicijnen. Het hoofdkantoor van Novartis staat in Basel. Het bedrijf is actief vanaf 1996 en is ontstaan uit een fusie tussen Ciba en Geigy AG en Sandoz. Novartis heeft ook een kantoor in Amsterdam.

Op de Zwitserse beurs worden aandelen Novartis verhandeld als NOVN en bekende dochterondernemingen zijn Sandoz, Avexis en Chiron Corporations. Ondertussen maakt Novartis geneesmiddelen die gebruikt worden in meer dan 180 verschillende landen en worden deze medicijnen door 1 miljard mensen gebruikt. Novartis staat bekend om de medicijnen, de generieke geneesmiddelen en producten voor oogziekten.

aandeel novartis kopen

Wel of niet aandelen Novartis kopen?

Ben jij van plan om aandelen te kopen en overweeg je Novartis als mogelijke investering? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van het investeren in aandelen van Novartis.

Novartis is een Zwitsers farmaceutisch bedrijf dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen en behandelingen. Het bedrijf heeft een indrukwekkend portfolio van geneesmiddelen voor verschillende ziekten en aandoeningen en heeft een sterke focus op innovatie en onderzoek.

Een groot voordeel van het investeren in aandelen van Novartis is dat het bedrijf actief is in een groeiende sector, namelijk de farmaceutische industrie. De vergrijzing van de bevolking en de toename van chronische ziekten zorgen voor een toenemende vraag naar geneesmiddelen en behandelingen. Novartis is goed gepositioneerd om te profiteren van deze trend.

Daarnaast heeft Novartis een sterke financiële positie en heeft het bedrijf in het verleden consistent goede resultaten behaald. Dit kan een teken zijn van stabiliteit en duurzaamheid voor investeerders.

Natuurlijk zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen van Novartis. Het bedrijf heeft te maken met intense concurrentie van andere farmaceutische bedrijven en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen en behandelingen is onderworpen aan strenge regelgeving. Dit kan invloed hebben op de financiële prestaties van het bedrijf.

Kortom, het kopen van aandelen van Novartis kan een goede investering zijn vanwege de groeiende sector en de sterke financiële positie van het bedrijf. Het is belangrijk om echter ook de risico’s en concurrentie in overweging te nemen voordat je besluit te investeren in aandelen. Raadpleeg altijd een financieel adviseur voordat je beslissingen neemt over investeringen.