Aandelen NXP Semiconductors kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in NXP Semiconductors aandelen? Op deze pagina kan je direct NXP Semiconductors aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in NXP Semiconductors. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel NXP Semiconductors raadplegen. NXP Semiconductors is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in Dollar aan de NasdaqGS. Het bedrijf is te vinden onder het symbool NXPI.

Waar kan je NXP Semiconductors aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel NXP Semiconductors kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel NXP Semiconductors?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel NXP Semiconductors. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in NXP Semiconductors?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van NXP Semiconductors? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse NXP Semiconductors

Sterke punten:

 • Leiderschap in de markt: NXP Semiconductors is een toonaangevend bedrijf in de halfgeleiderindustrie en heeft een sterke positie op de markt.
 • Diversificatie: Het bedrijf heeft zijn activiteiten uitgebreid naar verschillende gebieden, zoals de automobielsector en het Internet of Things, waardoor het minder afhankelijk is van één marktsegment.
 • Geavanceerde technologie: NXP Semiconductors heeft geavanceerde technologieën ontwikkeld die het bedrijf een voorsprong geven op de concurrentie.
 • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een goede financiële positie en heeft in het verleden consistente winstgevendheid laten zien.

Zwakke punten:

 • Cyclische industrie: De halfgeleiderindustrie is gevoelig voor economische cycli, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers van NXP Semiconductors.
 • Concurrentie: Het bedrijf opereert in een competitieve markt met veel andere grote spelers in de halfgeleiderindustrie.
 • Gevoeligheid voor technologische veranderingen: De technologie-industrie is voortdurend in beweging en het is belangrijk dat NXP Semiconductors zich aanpast aan nieuwe technologische ontwikkelingen om relevant te blijven in de markt.

Over NXP Semiconductors

NXP Semiconductors is de voormalige halfgeleidersdivisie van Philips. NXP staat overigens voor Next exPerience. De firma acteert wereldwijd en is ondertussen actief in dertig landen en het heeft het hoofdkantoor in Eindhoven. Bovendien vind je in Nijmegen een belangrijk productiecentrum.

De aandelen van de onderneming staan aan de Nasdaq genoteerd. In Eindhoven werd het bedrijf in 2006 opgericht. Bekende dochter is Catena Holding en ook NXP USA. De activiteiten zijn onder te verdelen in high performance mixed signals, automotive secure, identification solutions, secure connected devices en secure interface & infrastructure.

aandee nxp semiconductors kopen

Wel of niet aandelen NXP Semiconductors kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om te kopen, kan NXP Semiconductors een interessante optie zijn. Het bedrijf heeft een sterke positie op de markt en heeft geavanceerde technologieën ontwikkeld die het een voorsprong geven op de concurrentie. Bovendien heeft NXP Semiconductors zijn activiteiten uitgebreid naar verschillende gebieden, waardoor het minder afhankelijk is van één marktsegment.

Maar voordat je besluit om in NXP Semiconductors te investeren, is het belangrijk om ook naar de zwakke punten te kijken. De halfgeleiderindustrie is gevoelig voor economische cycli, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers van NXP Semiconductors. Bovendien opereert het bedrijf in een competitieve markt met veel andere grote spelers in de halfgeleiderindustrie, en is het belangrijk dat het zich aanpast aan nieuwe technologische ontwikkelingen om relevant te blijven in de markt.

Al met al kan NXP Semiconductors een goede investering zijn voor de lange termijn, maar het is belangrijk om de risico’s te begrijpen en te kijken naar het bredere economische klimaat voordat je besluit om in te stappen.