Beleggen in Nyrstar aandelen: analyse & koers

Wil je Nyrstar aandelen kopen? Dan is het goed om je eerst te verdiepen in deze organisatie. Op deze pagina lees je meer over het internationale bedrijf Nyrstar. Ook lees je hoe je in dit bedrijf kunt investeren als belegger, om hier hopelijk veel geld mee te verdienen.

Nyrstar: een korte introductie

Nyrstar is een internationale organisatie, die opgericht werd in het jaar 2007. Het bedrijf werd opgericht in België, maar het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Zwitserland. Nyrstar is gespecialiseerd in mijnbouw en metaalhandel. Zo verkoopt het bedrijf zink en lood, maar ook andere basis- en edele metalen. Deze worden gebruikt in de industrie, als essentiële grondstoffen.
Nyrstar heeft mijnbouwactiviteiten in Europa, maar ook in Amerika, China en Australië. Ook heeft het bedrijf in deze landen diverse smeltactiviteiten en andere gerelateerde activiteiten. Op dit moment heeft Nyrstar ongeveer 5000 mensen in dienst.
Beleggen in nyrstar

De bedrijfsresultaten van Nyrstar

In 2017 schreef Nyrstar een nettowinst van ongeveer 47 miljoen euro in de boeken. De winst van Nyrstar is onder andere omhoog gegaan door een stijging van de zinkprijs. Ook werd er in 2017 meer zink geproduceerd dan in het jaar ervoor.
Over het algemeen heeft Nyrstar stabiele bedrijfsresultaten. Alleen in 2015 werd er veel verlies gedraaid. Dit kwam door de hoge uitgaven van dat jaar. De omzet van 2015 was namelijk wel hoog.

De koers van het aandeel Nyrstar

Nyrstar staat op Euronext Brussels genoteerd. Het bedrijf heeft op deze beurs de code NYR. Je kunt de actuele Nyrstar koers online checken. Er zijn diverse betrouwbare websites die de realtime koers van Nyrstar laten zien. Ook op aandelen.info kan je de actuele CFD koers van het Nyrstar aandeel bekijken.
De koers van het aandeel Nyrstar is erg beweeglijk. In maart 2017 stond de koers bijvoorbeeld op 5,90 euro. Een paar maanden later, in de maand juli, was de koers 5,44 euro. Eind 2017 stond de koers op 6,30 euro en begin 2018 was de koers 7,14 euro. Gezien de beweeglijkheid van de koers, is het verstandig om de Nyrstar koers goed in de gaten te houden. Wanneer je slim inspeelt op de volatiliteit kan je immers goede resultaten behalen met je beleggingen.

De koers van Nyrstar

De koers van het aandeel Nyrstar wordt in grote mate bepaald door de waarde van edelmetalen als zink en lood. Het loont daarom om de prijzen van de verschillende edelmetalen die het bedrijf gebruikt in de gaten te houden. Op die manier kan je inschatten wat de koers van het aandeel in de toekomst gaat doen.

Nyrstar aandelen kopen & verkopen

Als de koers van het aandeel Nyrstar laag is, kun je ervoor kiezen Nyrstar aandelen te kopen. Vervolgens verkoop je deze aandelen weer als de koers omhoog gaat. Dit kan je het beste doen bij DEGIRO aangezien deze broker de laagste transactiekosten rekent.
Wil je niet afhankelijk zijn van een bepaalde koersbeweging? Dan kun je ook beleggen in het CFD aandeel Nyrstar. Dit doe je bij de online broker Plus500 (82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.).
Bij CFD beleggen speculeer je op een koersdaling (short positie) of een koersstijging (long positie). Doe je de juiste voorspelling? Dan maak je winst. Doe je de verkeerde voorspelling? Dan verlies je juist geld Door de hefboomwerking van CFD aandelen, kan je ook bij een kleine inleg grote resultaten behalen.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen of heb je nog nooit online belegd bij de broker Plus500? Dan kun je eerst oefenen met beleggen. Dit doe je met het gratis demo-account van Plus500. Gaat het oefenen goed, dan zet je jouw demo-account om tot een echt beleggingsaccount. Nu kan het beleggen echt beginnen.

Analyse Nystar

Sterke punten:

  • Verticaal geïntegreerde productie: Nystar heeft volledige controle over het productieproces van lood en zink, van de mijnbouw tot de verwerking en raffinage.
  • Grootste loodproducent ter wereld: Nystar is de grootste producent van lood ter wereld en heeft een sterke positie in de zinkmarkt.
  • Diversificatie van inkomstenbronnen: Naast lood en zink heeft Nystar ook belangen in andere metalen, zoals koper en goud, waardoor het bedrijf minder gevoelig is voor schommelingen in de markt van een specifiek metaal.
  • Geografische diversificatie: Nystar heeft productie- en raffinagefaciliteiten in verschillende landen, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van één specifieke regio.

Zwakke punten:

  • Gevoeligheid voor prijsschommelingen: Nystar is afhankelijk van de prijzen van metalen op de wereldmarkt, waardoor het bedrijf kwetsbaar is voor schommelingen in de vraag en aanbod.
  • Risico’s in verband met mijnbouw: De activiteiten van Nystar zijn afhankelijk van de winning van natuurlijke hulpbronnen, wat gepaard gaat met milieu- en veiligheidsrisico’s.
  • Concurrentie: Nystar opereert in een competitieve markt en concurreert met andere grote producenten van metalen.
  • Afhankelijkheid van enkele klanten: Een groot deel van de omzet van Nystar komt van enkele grote klanten, waardoor het bedrijf kwetsbaar is voor het verlies van een belangrijke klant.

aandeel nystar kopen

Wel of niet aandelen Nystar kopen?

Als je geïnteresseerd bent in beleggen, dan is de kans groot dat je hebt gehoord van Nystar. Dit is een groot bedrijf dat actief is in de mijnbouw en de productie van metalen, waaronder lood en zink. Maar is het de moeite waard om aandelen Nystar te kopen? Dat hangt af van verschillende factoren.

Een van de belangrijkste factoren om te overwegen is de prestatie van de metalenmarkt in het algemeen. Als de prijzen van metalen goed presteren, dan is de kans groter dat ook de aandelen van Nystar het goed doen.

Een andere belangrijke factor is de financiële gezondheid van Nystar zelf. Bekijk de financiële resultaten van het bedrijf en overweeg ook hoe stabiel de inkomsten en winsten zijn.

Ten slotte moet je ook rekening houden met je eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid. Als je op zoek bent naar een langetermijninvestering in een stabiel bedrijf, dan kan het kopen van aandelen Nystar een goede optie zijn.

Maar zoals altijd brengt beleggen risico’s met zich mee en er is nooit een garantie dat je winst zult maken. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en eventueel advies in te winnen van een financieel adviseur voordat je besluit om aandelen Nystar te kopen.