Aandelen Ocado kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Ocado aandelen? Op deze pagina kan je direct Ocado aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Ocado. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Ocado raadplegen. Ocado is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool OCDO-L.

Waar kan je Ocado aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Ocado kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Ocado?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Ocado. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Ocado?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Ocado? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Ocado is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Ocado.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Ocado

Sterke punten

  • Groeipotentieel: Ocado is een van de snelst groeiende online supermarkten in het Verenigd Koninkrijk en heeft plannen om uit te breiden naar andere landen.
  • Technologische innovatie: Ocado maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals geautomatiseerde magazijnen en robots om bestellingen efficiënt te verwerken.
  • Grote partners: Ocado heeft strategische partnerschappen met enkele van de grootste supermarktketens ter wereld, waaronder Kroger in de Verenigde Staten en Marks & Spencer in het Verenigd Koninkrijk.

Zwakke punten

  • Risico van afhankelijkheid: Het bedrijf is sterk afhankelijk van een klein aantal grote klanten, zoals Waitrose in het Verenigd Koninkrijk en Kroger in de Verenigde Staten.
  • Concurrentie: De online supermarktbranche is sterk concurrentieel, met spelers zoals Amazon en Walmart die ook in deze markt actief zijn.
  • Beperkte winstgevendheid: Hoewel Ocado snel groeit, heeft het bedrijf nog steeds moeite om winstgevend te zijn en heeft het in het verleden verliezen geleden.

Over Ocado

Ocado is een online supermarkt. In tegenstelling tot de concurrentie heeft het geen keten. Ocado levert aan huis vanuit de magazijnen namelijk. De aandelen van het bedrijf staan op de Londense beurs genoteerd als OCDO. Hoofdkantoor van Ocado is gevestigd in Hatfield.

Ocado werd opgericht door drie voormalig medewerkers van Goldman Sachs; Tim Steiner, Jason Gissing en Jonathan Faiman. Ze stichtten het bedrijf in 2000 en twee jaar later werd de onderneming operationeel. Heel lang namen de drie oprichters zelf alle werkzaamheden voor hun rekening. Door de enorme groei die gemaakt werd was dat snel na 2002 niet meer mogelijk.

aandeel ocado kopen

Wel of niet aandelen Ocado kopen?

Als je geïnteresseerd bent in beleggen, heb je misschien gehoord van Ocado, een snelgroeiende online supermarkt in het Verenigd Koninkrijk. Maar moet je aandelen kopen in dit bedrijf? Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden.

Een van de sterke punten van Ocado is het groeipotentieel. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om uit te breiden naar andere landen en heeft al succesvolle partnerschappen met grote supermarktketens zoals Kroger in de Verenigde Staten en Marks & Spencer in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is Ocado bekend om zijn geavanceerde technologieën, zoals geautomatiseerde magazijnen en robots, die helpen bij het efficiënt verwerken van bestellingen.

Maar er zijn ook zwakke punten om rekening mee te houden. Zo is het bedrijf sterk afhankelijk van een klein aantal grote klanten, wat een risico met zich meebrengt. Daarnaast is de online supermarktbranche zeer competitief, met spelers zoals Amazon en Walmart die ook in deze markt actief zijn. Ten slotte heeft Ocado in het verleden moeite gehad om winstgevend te zijn.

Als je besluit om aandelen Ocado te kopen, is het belangrijk om deze risico’s in overweging te nemen. Het bedrijf heeft zeker potentieel, maar het is ook belangrijk om een goede diversificatie in je beleggingsportefeuille aan te houden en niet al je eieren in één mand te leggen. Onthoud dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van je eigen doelen en risicobereidheid.