Aandelen OCI kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in OCI aandelen? Op deze pagina kan je direct OCI aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in OCI. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel OCI raadplegen. OCI is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool OCI.AS.

Waar kan je OCI aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel OCI kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel OCI?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel OCI. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in OCI?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van OCI? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in OCI is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in OCI.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse OCI

Sterke punten OCI

 • Diversificatie van activiteiten: OCI heeft diverse bedrijfssegmenten, waaronder kunstmest, chemicaliën en bouwmaterialen, wat kan zorgen voor diversificatie van inkomstenstromen.
 • Wereldwijde aanwezigheid: OCI heeft een wereldwijde aanwezigheid met productie- en distributieactiviteiten in verschillende landen, wat kan bijdragen aan internationale groei en marktpenetratie.
 • Technologische expertise: OCI is een toonaangevende speler in de kunstmest- en chemische industrie en beschikt over technologische expertise en innovatiecapaciteiten, wat kan leiden tot productontwikkeling en concurrentievoordeel.
 • Positieve vooruitzichten voor kunstmestindustrie: De kunstmestindustrie wordt ondersteund door de groeiende wereldbevolking en de toenemende vraag naar voedsel, wat gunstig kan zijn voor OCI als een belangrijke speler in deze industrie.

Zwakke punten OCI

 • Volatiliteit van grondstoffenprijzen: OCI is afhankelijk van de prijzen van grondstoffen, zoals aardgas en ammoniak, wat kan leiden tot volatiliteit in de kosten en winstgevendheid van het bedrijf.
 • Cyclusgevoeligheid: De kunstmest- en chemische industrie is gevoelig voor economische cycli en marktschommelingen, wat van invloed kan zijn op de vraag naar OCI’s producten en diensten.
 • Regelgevingsrisico’s: OCI opereert in een sterk gereguleerde industrie met strikte milieu- en veiligheidsvoorschriften, wat kan leiden tot compliance- en operationele risico’s.
 • Concurrentie: De kunstmest- en chemische industrie is competitief, met meerdere spelers wereldwijd, wat kan leiden tot concurrentiedruk en margedruk voor OCI.

Over OCI

ICI is een zeer bekende internationale producent van meststoffen en chemicaliën. OCI staat vooral bekend om de productie en distributie van onder andere commerciële ammoniak in de vorm van korrels, zoals het ook handelt in dieseluitlaatvloeistof

Het Nederlandse bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Zo verwierf het in 2014 bijna 100 procent van de aandelen van moederbedrijf OC SAE. De activiteiten van de onderneming zijn onder te verdelen in het segment stikstof en een onderdeel methanol. De aandelen van het bedrijf worden op de Amsterdam Exchange verhandeld onder – niet geheel verrassend- de aanduiding OCI.

aandeel oci kopen

Wel of niet aandelen OCI kopen?

Als je geïnteresseerd bent in beleggen en de wereld van aandelen, heb je waarschijnlijk gehoord van OCI. Maar is het nu wel of niet een goed idee om aandelen van OCI te kopen? Laten we eens kijken naar wat OCI is, wat het doet, en wat de voor- en nadelen kunnen zijn.

OCI, voluit Orascom Construction Industries, is een wereldwijd opererend bedrijf dat actief is in de chemische industrie en de bouwsector. Het bedrijf produceert onder andere kunstmest, chemicaliën en bouwmaterialen. OCI heeft een lange geschiedenis en is een gerenommeerde speler in de industrie.

Een van de belangrijkste redenen waarom beleggers geïnteresseerd zijn in aandelen van OCI, is het groeipotentieel van het bedrijf. OCI opereert in een sector die van vitaal belang is voor de wereldwijde voedselproductie, namelijk kunstmest. Met de groeiende wereldbevolking en de toenemende vraag naar voedsel, wordt verwacht dat de vraag naar kunstmest ook zal blijven stijgen.

Daarnaast heeft OCI een wereldwijde aanwezigheid, met activiteiten in verschillende landen over de hele wereld. Dit kan als een voordeel worden beschouwd, omdat het bedrijf kan profiteren van diverse markten en geografische spreiding.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van OCI. De prijzen van kunstmest en chemicaliën kunnen volatiel zijn en worden beïnvloed door factoren zoals vraag en aanbod, prijsschommelingen van grondstoffen en geopolitieke ontwikkelingen. Daarnaast is de concurrentie in de sector hoog, met veel spelers die strijden om marktaandeel.

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en zorgvuldig af te wegen voordat je besluit aandelen van OCI te kopen. Het kan nuttig zijn om de financiële prestaties van het bedrijf te analyseren, de marktomstandigheden in de industrie te evalueren en de risico’s en kansen zorgvuldig af te wegen. Raadpleeg indien nodig ook een financieel adviseur om te zorgen voor een weloverwogen beslissing.

In conclusie, het kopen van aandelen van OCI kan aantrekkelijk zijn vanwege het groeipotentieel en de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf. Echter, er zijn ook risico’s verbonden aan beleggen in de chemische en bouwsector. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en advies in te winnen alvorens een beslissing te nemen.