Aandelen Orica kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Orica aandelen? Op deze pagina kan je direct Orica aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Orica. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Orica raadplegen. Orica is een aandeel uit Australië. Het aandeel wordt verhandeld in Australische Dollar aan de ASX. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ORI.CHA.

Waar kan je Orica aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Orica kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Orica?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Orica. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Orica?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Orica? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Orica is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Orica.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Orica

Sterke punten:

 • Leidende positie in de markt: Orica is een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van explosieven en explosieve diensten, met een leidende positie in de sector.
 • Diversificatie van producten: Orica heeft een breed scala aan producten en diensten die worden gebruikt in verschillende sectoren, waaronder mijnbouw, constructie, landbouw en meer. Dit maakt het bedrijf minder gevoelig voor de schommelingen in een bepaalde sector.
 • Innovatieve technologieën: Het bedrijf is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve technologieën, zoals digitale oplossingen voor de mijnbouw en explosieven die minder impact hebben op het milieu.
 • Solide financiële positie: Orica heeft een sterke balans en genereert stabiele cashflows, wat het bedrijf in staat stelt om te investeren in groei en innovatie.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van de mijnbouwsector: Orica is sterk afhankelijk van de mijnbouwsector, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor veranderingen in de markt en prijsschommelingen van grondstoffen.
 • Regulering en milieuvoorschriften: Het bedrijf is gevoelig voor veranderingen in de regelgeving en milieuvoorschriften, wat kan leiden tot hogere kosten en vertragingen in projecten.
 • Geografische risico’s: Orica is actief in verschillende landen over de hele wereld, wat het bedrijf blootstelt aan geopolitieke risico’s en valutaschommelingen.

aandeel orica kopen

Wel of niet aandelen Orica kopen?

Als je op zoek bent naar een bedrijf dat actief is in de mijnbouwsector, kan Orica een interessante keuze zijn om in te investeren. Het bedrijf heeft een leidende positie in de sector en biedt een breed scala aan producten en diensten. Bovendien is het voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën, waardoor het minder impact heeft op het milieu.

Toch zijn er ook enkele punten om rekening mee te houden. Zo is Orica sterk afhankelijk van de mijnbouwsector, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor veranderingen in de markt en prijsschommelingen van grondstoffen. Daarnaast kan het bedrijf gevoelig zijn voor veranderingen in de regelgeving en milieuvoorschriften, wat kan leiden tot hogere kosten en vertragingen in projecten.

Al met al lijkt Orica een solide bedrijf met een sterke positie in de mijnbouwsector en veel potentie voor groei. Maar zoals bij elke investering is het belangrijk om de risico’s zorgvuldig af te wegen en alleen te investeren wat je je kunt veroorloven te verliezen.