Aandelen Orkla kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Orkla aandelen? Op deze pagina kan je direct Orkla aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Orkla. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Orkla raadplegen. Orkla is een aandeel uit Noorwegen. Het aandeel wordt verhandeld in NOK aan de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool ORK.OL.

Waar kan je Orkla aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Orkla kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Orkla?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Orkla. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Orkla?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Orkla? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Orkla is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Orkla.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Orkla

Sterke punten Orkla

 • Diversificatie van activiteiten: Orkla is actief in diverse sectoren, waaronder voedingsmiddelen, merkproducten, materialen en financiële dienstverlening, wat kan zorgen voor diversificatie van inkomstenstromen.
 • Merkenportfolio: Orkla heeft een breed scala aan bekende merken in verschillende categorieën, wat kan bijdragen aan merkloyaliteit en klantentrouw.
 • Marktleiderschap: Orkla heeft een sterke marktpositie in verschillende markten waarin het actief is, wat kan zorgen voor concurrentievoordeel en onderhandelingskracht.
 • Internationale aanwezigheid: Orkla is wereldwijd actief, met aanwezigheid in verschillende landen, wat kan zorgen voor diversificatie van geografische risico’s en toegang tot verschillende markten.
 • Innovatie en duurzaamheid: Orkla investeert in innovatie en duurzaamheidsinitiatieven, wat kan leiden tot productdifferentiatie, kostenbesparingen en positieve milieueffecten.
 • Solide financiële positie: Orkla heeft een sterke financiële positie met solide winstgevendheid, cashflow en balanspositie, wat kan bijdragen aan financiële stabiliteit en groeimogelijkheden.

Zwakke punten Orkla

 • Afhankelijkheid van marktcondities: Orkla is gevoelig voor de marktcondities in de sectoren waarin het actief is, zoals voedingsmiddelen, merkproducten en materialen, wat kan leiden tot schommelingen in de vraag en prijsdruk.
 • Concurrentie: Orkla opereert in competitieve markten met andere grote spelers, wat kan leiden tot prijsdruk, verminderde winstmarges en verlies van marktaandeel.
 • Valutarisico’s: Als een internationaal opererend bedrijf is Orkla blootgesteld aan valutarisico’s als gevolg van wisselkoersschommelingen, wat invloed kan hebben op de financiële resultaten.
 • Regelgevingsrisico’s: Orkla opereert in verschillende landen en kan worden blootgesteld aan veranderende regelgeving, belastingen en andere juridische risico’s, wat invloed kan hebben op de bedrijfsactiviteiten en kostenstructuur.
 • Operationele risico’s: Orkla is afhankelijk van de prestaties van haar operationele activiteiten, inclusief productie, supply chain en distributie, wat risico’s met zich meebrengt zoals operationele verstoringen, logistieke uitdagingen en kwaliteitscontrole.
Over Orkla

Orkla is een Noord conglomeraat dat actief is in onder meer Oost Europa, Azië en de Verenigde Staten. Tegenwoordig is Orka vooral in eigen land actief met werkconsumptiegoederen, aluminium oplossingen en de financieringssectoren. Orkla is met het hoofdkwartier gevestigd in de hoofdstad van Noorwegen, in Oslo dus.

Orkla kent een rijke geschiedenis die teruggaat naar 1654. Op de beurs in Oslo worden de aandelen van Orkla verhandeld als ORK. Bekende dochterondernemingen van Orkla zijn onder meer MTR Foods, Hamré en Nidar. Ondanks de leeftijd is Orkla nog steeds toonaangevend.

aandeel orkla kopen

Wel of niet aandelen Orkla kopen?

Denk je erover na om aandelen van Orkla te kopen? Als je geïnteresseerd bent in de voedingsindustrie, kan Orkla een interessante beleggingsoptie zijn. Maar voordat je de knoop doorhakt, is het belangrijk om goed na te denken over de voor- en nadelen.

Aan de positieve kant heeft Orkla een sterke aanwezigheid in de markt voor voedingsmiddelen en huishoudelijke producten, met bekende merken zoals Grandiosa, TORO, en Stabburet. Het bedrijf heeft ook diverse segmenten, zoals snacks, bakkerijproducten en gezondheidsvoeding, wat kan zorgen voor diversificatie in je beleggingsportefeuille.

Daarnaast heeft Orkla aangegeven zich te richten op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, met doelen op het gebied van onder andere klimaatneutraliteit en vermindering van voedselverspilling. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die waarde hechten aan duurzaam beleggen en ESG-criteria.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen Orkla. De voedingsindustrie kan concurrerend zijn en wordt beïnvloed door factoren zoals consumentenvoorkeuren, grondstofprijzen en economische omstandigheden. Orkla heeft ook te maken met mogelijke operationele uitdagingen, zoals supply chain risico’s en wisselkoersschommelingen.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je beleggingsdoelen en risicotolerantie in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen Orkla te kopen. Het kan ook verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur om een weloverwogen beslissing te maken.

Al met al zijn er zowel positieve als negatieve aspecten om te overwegen bij het investeren in aandelen Orkla. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent en je eigen financiële situatie en beleggingsdoelen in overweging neemt voordat je een beslissing neemt.