Aandelen OTE kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in OTE aandelen? Op deze pagina kan je direct OTE aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in OTE. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel OTE raadplegen. OTE is een aandeel uit Griekenland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Athex. Het bedrijf is te vinden onder het symbool HTO.AT.

Waar kan je OTE aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel OTE kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel OTE?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel OTE. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in OTE?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van OTE? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in OTE is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in OTE.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse OTE

Sterke punten:

  • Marktleider: OTE is de grootste telecomprovider in Griekenland en heeft een marktaandeel van ongeveer 40%.
  • Diversificatie: Het bedrijf heeft zijn activiteiten gediversifieerd door te investeren in andere sectoren, zoals tv-uitzendingen, en heeft hierdoor een meer stabiele inkomstenstroom.
  • Investeringen in infrastructuur: OTE heeft geïnvesteerd in de modernisering van zijn netwerken en heeft daardoor een hoge kwaliteit van dienstverlening.

Zwakke punten:

  • Economische instabiliteit: OTE is gevestigd in een land met een hoge economische instabiliteit, waardoor het bedrijf te maken heeft met wisselkoersschommelingen en politieke onzekerheid.
  • Intense concurrentie: OTE opereert in een zeer concurrerende markt met sterke concurrentie van andere telecombedrijven.
  • Regulering: De telecomindustrie is sterk gereguleerd in Griekenland, wat invloed kan hebben op de groeimogelijkheden van OTE.

Over OTE

OTE is het grootste telecommunicatiebedrijf van Griekenland. OTE was vroeger een staatsbedrijf. Vanaf 1998 is het voor een deel geprivatiseerd. De aandelen worden verhandeld op de effectenbeurs in Athene en bovendien staan de aandelen eveneens genoteerd aan de London Stock Exchange. Het bedrijf werd in 1949 opgericht.

Het hoofdkantoor van OTE staat in Amorausio en bekende dochterondernemingen zijn Cosmote, Germanos en Cosmote TV. Het bedrijf is in Griekenland verantwoordelijk voor onder meer de PSTN en ISDN telefoonlijnen in Griekenland en is bovendien ADSL provider. Het beheert eveneens het Tetra netwerk in het land.

aandeel ote kopen

Wel of niet aandelen OTE kopen?

Overweeg je om aandelen van OTE te kopen? Dan is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt. In deze blog gaan we kijken naar de voor- en nadelen van het kopen van aandelen van dit bedrijf.

OTE is een groot telecombedrijf in Griekenland. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie en heeft de afgelopen jaren een gezonde groei doorgemaakt. Bovendien heeft het bedrijf plannen aangekondigd om te investeren in 5G-technologie en digitale diensten, wat veel groeimogelijkheden kan bieden.

Maar er zijn ook risico’s verbonden aan het kopen van aandelen van OTE. Zo is de telecomindustrie zeer competitief en is het moeilijk om te voorspellen hoe de markt zich zal ontwikkelen. Daarnaast kan de politieke en economische situatie in Griekenland een impact hebben op het bedrijf en de aandelenkoersen.

Als je besluit om aandelen van OTE te kopen, is het belangrijk om te blijven monitoren hoe het bedrijf presteert en hoe de markt zich ontwikkelt. Overweeg ook om een expert te raadplegen voordat je een definitieve beslissing neemt. Het kopen van aandelen brengt altijd risico’s met zich mee, dus weeg de voor- en nadelen zorgvuldig af voordat je een besluit neemt.