Aandelen Pargesa kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Pargesa aandelen? Op deze pagina kan je direct Pargesa aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Pargesa. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Pargesa raadplegen. Pargesa is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PARG.VX.

Waar kan je Pargesa aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Pargesa kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Pargesa?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Pargesa. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Pargesa?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Pargesa? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Pargesa is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Pargesa.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Pargesa

Sterke punten:

  • Diversificatie: Pargesa is een holdingmaatschappij met een gevarieerde portefeuille van bedrijven in verschillende sectoren, waaronder financiële dienstverlening, energie en verzekeringen. Deze diversificatie kan het risico van beleggingen in Pargesa verminderen.
  • Financiële gezondheid: Pargesa heeft een sterke financiële positie en heeft een positieve operationele kasstroom. Dit kan bijdragen aan het vertrouwen van beleggers in het bedrijf.
  • Gerespecteerd managementteam: Het managementteam van Pargesa heeft een goede reputatie en wordt gerespecteerd in de financiële wereld. Dit kan positief zijn voor de lange termijn vooruitzichten van het bedrijf.

Zwakke punten:

  • Beperkte transparantie: Pargesa is een Zwitsers bedrijf en de transparantie-eisen zijn minder strikt dan in sommige andere landen. Dit kan beleggers afschrikken die waarde hechten aan transparantie.
  • Vermogensbeheer afhankelijkheid: Een groot deel van de activa van Pargesa is belegd in vermogensbeheerders, wat het bedrijf kwetsbaar kan maken voor schommelingen op de financiële markten. Dit kan het risico van beleggingen in Pargesa vergroten.
  • Concurrentie: Pargesa opereert in een competitieve omgeving en staat bloot aan concurrentie van andere bedrijven in de verschillende sectoren waarin zij actief is.

Over Pargesa

Pargesa is gevestigd in Geneve in Zwitserland. Het neemt een centrale positie in bij twee grote bedrijven in Europa op basis van een overeenkomst die dateert uit 1990. Het gaat dan om Power Corporation du Canada en Frere Bourgeois/CNP-groepen.

Via het Nederlandse Parjointco geldt er zeggenschap over deze bedrijven. Aandelen van Pargesa staan op de SWX genoteerd as PARG. Oprichter van de onderneming is overigens Albert Frere en Pargesa heeft in Pargesa Netherlands en Orior Holding twee bekende dochters. Pargesa heeft eveneens een belang in Imerys en beheert de website Groupe Bruxelles Lambert, een houdstermaatschappij met aandelen in onder meer Total S.A. en Suez S.A.

aandeel pargesa kopen

Wel of niet aandelen Pargesa kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen, dan is de kans groot dat je de naam Pargesa hebt gehoord. Pargesa is een holdingmaatschappij die gevestigd is in Zwitserland en die belangen heeft in verschillende bedrijven over de hele wereld.

Maar is het de moeite waard om aandelen Pargesa te kopen? Dat hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Een belangrijke factor om te overwegen is de prestatie van de aandelenmarkt in het algemeen. Als de aandelenmarkt goed presteert, dan is de kans groter dat ook de aandelen van Pargesa het goed doen.

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de financiële gezondheid van Pargesa zelf. Bekijk de financiële resultaten van de onderneming en overweeg ook hoe stabiel de inkomsten en winsten zijn.

Ten slotte moet je ook rekening houden met je eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid. Als je op zoek bent naar een solide investering voor de lange termijn, dan kan het kopen van aandelen Pargesa een goede optie zijn.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat er geen garantie is dat je winst zult maken. Doe je eigen onderzoek en overleg eventueel met een financieel adviseur voordat je besluit om aandelen Pargesa te kopen.