PayPal aandelen kopen

Steeds meer mensen winkelen online. Bij het online shoppen kun je met diverse betaalmiddelen afrekenen. Eén van deze betaalmiddelen is PayPal. Door de stijgende populariteit van online shoppen, heeft dit bedrijf de afgelopen jaren veel geld verdiend. Jij kunt als belegger profiteren van de positieve bedrijfsresultaten van PayPal. Dit doe je door in PayPal aandelen te beleggen.

Algemene informatie over het bedrijf

PayPal is een mobiel betaalsysteem, dat intermediair fungeert tussen personen onderling, maar ook tussen personen en online verkopers, zoals bijvoorbeeld webwinkels. Om een betaling te doen met PayPal, heb je alleen een e-mailadres nodig. Vervolgens gebruik je je bankrekening, creditcard of het ontvangen geld op je PayPal rekening om de openstaande rekening te betalen. Heb je geld ontvangen op je PayPal rekening, dan kun je dit naar je eigen bankrekening overboeken.
Beleggen in PayPal

De bedrijfsresultaten van PayPal

PayPal laat al jaren positieve bedrijfsresultaten zien. In het tweede kwartaal van 2017 was de omzet van het bedrijf bijvoorbeeld 3,14 miljard dollar. Er was in dat kwartaal sprake van een omzetstijging van maar liefst 18 procent. Ook de winst ging omhoog, namelijk met 27 procent tot 411 miljoen dollar. De winst per aandeel nam ook met 27 procent toe, tot 0,34 dollar.
Er zijn veel bedrijven die PayPal betalingen accepteren. Door de jaren heen zijn dit er beduidend meer geworden. Daarom maken steeds meer mensen gebruik van PayPal om een betaling te verrichten. Zo nam het aantal aanbetalingstransacties bij PayPal in 2017 maar liefst met 23 procent toe, tot 1,8 miljard.

De koers van het aandeel PayPal

Het aandeel is genoteerd aan de Amerikaanse NASDAQ beurs, onder de afkorting PYPL. De beurswaarde van het bedrijf is ongeveer 97 miljard dollar. Het afgelopen jaar is de koers van het aandeel PayPal flink gestegen. In maart 2017 was het aandeel nog ongeveer 42 dollar waard. Een paar maanden later was de waarde van het aandeel PayPal ongeveer 53 dollar. Aan het einde van het jaar stond de waarde op 78 dollar.
Begin 2018 stond de waarde van het aandeel PayPal op 75 dollar. Sindsdien is de koers van het aandeel licht gestegen. Je kunt de actuele koers van het aandeel PayPal online checken op aandelen.info. Door de realtime koers te controleren, kun je goed op eventuele koersbewegingen inspelen.

De potentie en gevaren voor PayPal

Voordat je investeert in PayPal, is het verstandig om de potentie en gevaren van PayPal door te nemen. Een groot krachtpunt voor PayPal is de verschuiving naar mobiele platformen. Steeds meer mensen kopen producten via hun mobiele telefoons en betalingen met contact geld worden dan ook steeds minder belangrijk. Dit is terug te zien in het aantal betalingen dat wordt uitgevoerd met PayPal.
Een gevaar voor de toekomst van PayPal is de opkomst van concurrenten. Een bekend voorbeeld van een concurrent is Skrill. Concurrenten kunnen pas klanten van PayPal wegsnoepen wanneer ze iets unieks bieden en wanneer ze door voldoende partijen worden geaccepteerd.
Toch kunnen ook andere grote partijen een klap toebrengen aan PayPal. Zo denken sommige grote partijen eraan om hun eigen betaaldiensten te lanceren. Wanneer bedrijven als Amazon en eBay een eigen betaaldienst creëren zal PayPal wellicht minder populariteit genieten.

PayPal aandelen kopen

Je kunt in PayPal investeren door PayPal aandelen te kopen en deze langere tijd in je portefeuille te houden, maar het is ook mogelijk op de korte termijn winst te maken met dit aandeel. Wanneer je PayPal aandelen fysiek wilt kopen, kan je gebruik maken van een Nederlandse broker. Eén van de beste partijen om PayPal aandelen te kopen is DEGIRO. Klik hier om een account te openen.
Steeds meer mensen kiezen ervoor om actief te speculeren op de koers van PayPal. Dit doe je door te starten met CFD beleggen bij de online broker Plus500.
Bij CFD beleggen speculeer je op koersstijgingen of koersdalingen. Denk je dat de koers van PayPal gaat dalen, dan ga je short. Denk je dat de koers juist gaat stijgen, dan neem je een long positie aan. Doe je de juiste voorspelling? Dan behaal je een goed resultaat. Het kan natuurlijk ook verkeerd aflopen. Wanneer dit het geval is maak je juist verlies. Dit betekent dat je bij CFD beleggen ook een positief resultaat kunt behalen als de koers van het aandeel PayPal daalt.
Tip: oefen met CFD beleggen door een demo-account aan te maken bij Plus500 (CFD Service. 80.6% verliest geld). Dit is volledig gratis.