Aandelen Pearson kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Pearson aandelen? Op deze pagina kan je direct Pearson aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Pearson. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Pearson raadplegen. Pearson is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PSON-L.

Waar kan je Pearson aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Pearson kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Pearson?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Pearson. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Pearson?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Pearson? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Pearson is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Pearson.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Pearson

Sterke punten

  • Marktleider: Pearson is een van de grootste en bekendste uitgevers van educatieve materialen ter wereld, wat hen een belangrijke positie in de markt geeft.
  • Diversificatie: Het bedrijf heeft een brede portfolio van producten en diensten, waaronder educatieve boeken, digitale leermiddelen en certificeringsprogramma’s, waardoor het minder gevoelig is voor schommelingen in de vraag naar specifieke producten.
  • Innovatie: Pearson investeert veel in onderzoek en ontwikkeling, wat heeft geleid tot innovatieve producten en diensten zoals Pearson Revel, een adaptief digitaal leermiddel.

Zwakke punten

  • Concurrentie: Pearson heeft te maken met toenemende concurrentie van andere uitgevers en technologiebedrijven die digitale leermiddelen en andere educatieve producten aanbieden.
  • Omzetdaling: Het bedrijf heeft de afgelopen jaren te maken gehad met dalende omzetten als gevolg van verschillende factoren, waaronder dalende studentenaantallen en budgetbeperkingen in de publieke sector.
  • Schuldenlast: Pearson heeft een aanzienlijke schuldenlast, wat het bedrijf kwetsbaar kan maken voor economische schokken en moeilijkheden om te investeren in nieuwe producten en diensten.

Over Pearson

Pearson is zowel een uitgever als een onderwijsbedrijf. Het hoofdkantoor vind je in Londen en van origine was Pearson zelfs een bouwbedrijf bij de oprichting in 1840. Pas jaren later schakelde het door naar publiceren. Ooit was Pearson het grootste educatieve bedrijf en de grootste uitgever van boeken ter wereld.

In 2013 volgde de fusie tussen Pearson en de Penguin Books met Bertelsmann, een Duitse gigant. Sinds enkele jaren heeft Pearson gekozen om zich volledig te richten op het onderwijs. De aandelen van de onderneming worden op zowel de beurs in de Engelse hoofdstad Londen als op de NYSE verhandeld. Pearson is ook een FTSE 100 component.

aandeel pearson kopen

Wel of niet aandelen Pearson kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, kan Pearson een interessante optie zijn. Pearson is een wereldwijde uitgever van educatief materiaal en heeft een sterke positie in de markt. Maar voordat je besluit om aandelen te kopen, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten van het bedrijf te overwegen.

Een van de sterke punten van Pearson is de sterke positie in de educatieve uitgeversmarkt. Dit zorgt voor een stabiele basis van inkomsten en maakt het bedrijf minder afhankelijk van economische omstandigheden. Daarnaast is Pearson bezig met het ontwikkelen van digitale leermiddelen, wat kan bijdragen aan groei in de toekomst.

Aan de andere kant heeft Pearson ook zwakke punten, zoals de afhankelijkheid van de Amerikaanse markt. Als er economische of politieke problemen ontstaan in de Verenigde Staten, kan dit een negatieve invloed hebben op de financiële resultaten van Pearson. Daarnaast heeft het bedrijf in het verleden te maken gehad met problemen bij de implementatie van nieuwe technologieën en strategieën.

Kortom, als je overweegt om aandelen in Pearson te kopen, is het belangrijk om zorgvuldig de sterke en zwakke punten te overwegen voordat je een beslissing neemt. Houd rekening met de langetermijntrends in de educatieve uitgeversmarkt en eventuele risico’s die verbonden zijn aan economische omstandigheden of technologische ontwikkelingen.