Aandelen Pennon kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Pennon aandelen? Op deze pagina kan je direct Pennon aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Pennon. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Pennon raadplegen. Pennon is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PNN-L.

Waar kan je Pennon aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Pennon kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Pennon?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Pennon. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Pennon?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Pennon? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Pennon is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Pennon.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Pennon

Sterke punten:

  • Stabiele inkomsten: Pennon is een bedrijf dat actief is in de water- en afvalwatersector. Deze sector staat bekend om de stabiele inkomstenstroom.
  • Efficiënte bedrijfsvoering: Het bedrijf heeft een efficiënte bedrijfsvoering, wat bijdraagt aan de winstgevendheid.
  • Focus op duurzaamheid: Pennon heeft een sterke focus op duurzaamheid en investeert in groene energieprojecten. Dit kan op lange termijn voordelen bieden.

Zwakke punten:

  • Afhankelijk van regulering: De water- en afvalwatersector is sterk gereguleerd, waardoor Pennon afhankelijk is van reguleringen en wetgevingen die kunnen veranderen.
  • Concurrentie: Pennon opereert in een competitieve sector met veel concurrenten. Dit kan leiden tot druk op de prijzen en marges.
  • Gevoeligheid voor weer en klimaat: Het weer en klimaat kunnen van invloed zijn op de prestaties van Pennon, vooral in periodes van droogte of overstromingen.

Over Pennon

Pennon is een Brits waterbedrijf en afvalbeheerbedrijf dat met het hoofdkantoor in Exeter gevestigd is. De aandelen worden als PNN verhandeld op de London Stock Exchange. Het bedrijf is overigens ook een FTSE 100 component. Bijzonder: liefst tachtig procent van de winst van het bedrijf komt uit de dochteronderneming met de naam South West Water.

John Parker richtte het bedrijf op in 1969 en dochterbedrijf is naast het eerdergenoemde South West Water ook Voridor en dit geldt ook voor Lakeside. Pennon levert water aan 1,7 miljoen klanten in met name Zuidwest Engeland.

aandeel pennon kopen

Wel of niet aandelen Pennon kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen in Pennon, is het belangrijk om de voor- en nadelen van het bedrijf te overwegen. Een van de belangrijkste voordelen van Pennon is de stabiele inkomstenstroom vanwege de activiteiten in de water- en afvalwatersector. Bovendien heeft het bedrijf een efficiënte bedrijfsvoering en een sterke focus op duurzaamheid, wat kan bijdragen aan de winstgevendheid op de lange termijn.

Maar er zijn ook enkele risico’s verbonden aan het investeren in Pennon. Het bedrijf is afhankelijk van de regulering in de water- en afvalwatersector, wat kan veranderen en van invloed kan zijn op de prestaties van het bedrijf. Daarnaast is de sector waarin Pennon opereert erg competitief, wat kan leiden tot druk op de prijzen en marges. Ook is het bedrijf gevoelig voor de effecten van het weer en klimaat, vooral in periodes van droogte of overstromingen.

Kortom, het investeren in aandelen Pennon kan een goede keuze zijn vanwege de stabiele inkomstenstroom en focus op duurzaamheid. Maar het is belangrijk om de risico’s in overweging te nemen, met name de afhankelijkheid van regulering en de concurrentie in de sector. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je besluit om te investeren in aandelen Pennon.