Aandelen Pernod Ricard kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Pernod Ricard aandelen? Op deze pagina kan je direct Pernod Ricard aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Pernod Ricard. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Pernod Ricard raadplegen. Pernod Ricard is een aandeel uit Frankrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Parijs. Het bedrijf is te vinden onder het symbool RI.PA.

Waar kan je Pernod Ricard aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Pernod Ricard kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Pernod Ricard?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Pernod Ricard. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Pernod Ricard?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Pernod Ricard? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Pernod Ricard is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Pernod Ricard.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Pernod Ricard

Sterke punten:

 • Marktleider: Pernod Ricard is een van de grootste producenten van gedistilleerde dranken ter wereld. Het bedrijf heeft een sterke positie op de markt en is een bekend merk in de sector.
 • Diversificatie: Het bedrijf heeft een breed portfolio van merken en producten, waardoor het minder kwetsbaar is voor schommelingen in de markt of veranderende consumentenvoorkeuren.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Pernod Ricard heeft een sterke wereldwijde aanwezigheid en is actief in meer dan 85 landen, waardoor het bedrijf profiteert van groeiende markten over de hele wereld.
 • Focus op duurzaamheid: Pernod Ricard heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en heeft een aantal doelen gesteld om de milieu-impact te verminderen. Dit kan positieve effecten hebben op het merkimago en de relatie met klanten en investeerders.

Zwakke punten:

 • Regelgeving: De alcoholindustrie wordt sterk gereguleerd en Pernod Ricard kan worden beïnvloed door veranderende regelgeving of belastingen. Dit kan leiden tot hogere kosten of verminderde winstgevendheid.
 • Concurrentie: De gedistilleerde drankenmarkt is zeer competitief en Pernod Ricard heeft te maken met concurrentie van andere grote spelers en nieuwe merken die snel opkomen. Dit kan leiden tot prijsdruk en verlies van marktaandeel.
 • Afhankelijkheid van enkele merken: Ondanks het brede portfolio van merken, is Pernod Ricard nog steeds sterk afhankelijk van enkele belangrijke merken voor een groot deel van de omzet. Als deze merken minder populair worden of in de vergetelheid raken, kan dit een negatief effect hebben op de omzet en winstgevendheid van het bedrijf.

Over Pernod Ricard

De aandelen Pernod Ricard worden op Euronext Parijs aangeboden onder de aanduiding RI. De Franse onderneming heeft zich toegelegd op de producten van gedestilleerde drank en wij. Pernod Ricard is in 1975 ontstaan na een samengaan van Pernod en Richard. Van deze twee heeft Pernod een historie vanaf 1805. Richard is actief vanaf 1932.
 
Het hoofdkantoor van de producent van drank is gevestigd in Parijs. Het verkoopt met name whisky, rum, wodka en gin,naast de bekende champagne en wijn. Opvallend is wel dat van de totale omzet slechts tien procent gehaald wordt in eigen land.

aandeel pernod ricard kopen

Wel of niet aandelen Pernod Ricard kopen?

Hey jij daar! Ben jij aan het overwegen om aandelen van Pernod Ricard te kopen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres voor wat nuttige informatie.

Pernod Ricard is een Frans bedrijf dat zich specialiseert in de productie en distributie van gedistilleerde dranken en wijn. Denk hierbij aan merken zoals Absolut Vodka, Chivas Regal en Jameson.

Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt en heeft in de afgelopen jaren een solide groei doorgemaakt. Het is ook goed om te weten dat het bedrijf zich inzet voor duurzaamheid en verantwoord alcoholgebruik.

Maar is het een goed idee om op dit moment aandelen van Pernod Ricard te kopen? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de huidige economische situatie en toekomstige ontwikkelingen in de branche.

Echter, de vooruitzichten lijken positief te zijn voor Pernod Ricard. Het bedrijf heeft aangegeven dat het verwacht om in de toekomst verdere groei te realiseren, voornamelijk in de opkomende markten.

Als je een investeerder bent die geïnteresseerd is in de drankenindustrie en op zoek is naar een solide bedrijf met goede vooruitzichten, dan kan het kopen van aandelen van Pernod Ricard een verstandige keuze zijn. Zoals altijd is het wel belangrijk om je goed in te lezen en advies in te winnen voordat je een beslissing neemt.