Aandelen Persimmon kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Persimmon aandelen? Op deze pagina kan je direct Persimmon aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Persimmon. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Persimmon raadplegen. Persimmon is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PSN-L.

Waar kan je Persimmon aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Persimmon kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Persimmon?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Persimmon. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Persimmon?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Persimmon? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Persimmon is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Persimmon.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Persimmon

Sterke punten:

 • Grootste huizenbouwer van het VK: Persimmon is de grootste huizenbouwer van het Verenigd Koninkrijk, met een sterke marktpositie en een breed scala aan woningtypen.
 • Focus op winstgevendheid: Het bedrijf heeft een sterke focus op winstgevendheid, met een sterke track record van winstgroei en kostenbeheersing.
 • Efficiënte bedrijfsvoering: Persimmon heeft een efficiënte bedrijfsvoering en een gestroomlijnde bouwproces, waardoor het in staat is om huizen te bouwen tegen relatief lage kosten.
 • Goede financiële positie: Het bedrijf heeft een solide balans en een sterke cashflow, waardoor het in staat is om te investeren in groei en dividenduitkeringen.
 • Groeimogelijkheden: De huizenmarkt in het VK heeft nog steeds potentieel voor groei, waardoor Persimmon de mogelijkheid heeft om zijn marktaandeel verder uit te breiden.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van de Britse economie: Persimmon is sterk afhankelijk van de Britse economie en de huizenmarkt in het VK, wat kan leiden tot volatiliteit in de resultaten.
 • Risico van reguleringen: De Britse overheid kan de regels en reguleringen voor de huizenmarkt veranderen, wat kan leiden tot hogere kosten voor het bedrijf.
 • Concurrentie: Persimmon opereert in een competitieve markt, waarin het concurreert met andere grote huizenbouwers.

Over Persimmon

Persimmon is een Brits woningbouwbedrijf dat met het hoofdkwartier gevestigd is in York. De onderneming is vernoemd naar een paard. Persimmon is actief vanaf 1896 en werd opgericht in de plaats Derby. Aandelen van de onderneming worden verhandeld op de London Stock Exchange.

Persimmon maakt ook deel uit van de FTSE 100 index. Duncan Davidson is de oprichter van de onderneming. Bekende dochteronderneming van Persimmon is Westbury en ook Ryedale Homes. Het bedrijf ging in 1985 met haar aandelen de beurs van Londen op. Toen bouwde het overigens al duizend woningen per jaar.

aandeel persimmon kopen

Wel of niet aandelen Persimmon kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om in te investeren, is Persimmon misschien wel een interessante optie. Het is de grootste huizenbouwer van het Verenigd Koninkrijk en heeft een sterke marktpositie. Maar is het ook een goede investering?

Als we kijken naar de sterke punten van Persimmon, dan zien we dat het bedrijf een sterke focus heeft op winstgevendheid, een efficiënte bedrijfsvoering heeft en een goede financiële positie. Daarnaast heeft de huizenmarkt in het VK nog steeds potentieel voor groei, waardoor Persimmon kan profiteren van groeimogelijkheden.

Maar er zijn ook zwakke punten waar rekening mee gehouden moet worden. Zo is Persimmon sterk afhankelijk van de Britse economie en de huizenmarkt in het VK, wat kan leiden tot volatiliteit in de resultaten. Ook is er het risico van veranderende reguleringen voor de huizenmarkt, wat kan leiden tot hogere kosten voor het bedrijf.

Al met al lijkt Persimmon een interessante optie om in te investeren, maar het is belangrijk om de risico’s in acht te nemen. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee en het is daarom verstandig om goed onderzoek te doen en advies in te winnen voordat je besluit om te investeren in Persimmon of een ander bedrijf.