Beleggen in Petrobras aandelen

Shell is niet de enige grote oliemaatschappij ter wereld. Een andere grote oliemaatschappij die zeker de moeite waard is om goed in de gaten te houden, is Petrobras. Je kunt in dit bedrijf investeren door Petrobras aandelen te kopen, maar ook door te starten met CFD beleggen bij de online broker Plus500. Meer hierover, lees je op deze pagina. Ook lees je op deze pagina meer over het bedrijf Petrobras in het algemeen.

Petrobras: een korte introductie in het bedrijf

Petrobras is een Braziliaanse oliemaatschappij die in 1953 opgericht werd. De naam van het bedrijf is een afkorting van de woorden Petróleo Brasileiro, ofwel Braziliaanse petroleum. De hoofdzetel van het bedrijf is gevestigd in Rio de Janeiro.
De voornaamste activiteiten van Petrobras betreffen het exploiteren, produceren en raffineren van aardolie. Ook produceert het bedrijf aardgas en ethanol. Het bedrijf produceert miljoenen vaten olie per dag en is niet alleen het grootste bedrijf van Brazilië, maar zelfs van heel Zuid-Amerika.
Beleggen in PetroBras

De bedrijfsresultaten van Petrobras

In 2016 behaalde Petrobras een omzet van 81.405 miljoen Amerikaanse dollar. De nettowinst van dat jaar bedroeg -4838 miljoen dollar, onder andere door diverse grote investeringen die het bedrijf dat jaar deed. In dat jaar waren er bijna 70.000 mensen in dienst bij het bedrijf.

De koers van het aandeel Petrobras

Ongeveer 64 procent van het bedrijf Petrobras is in handen van de Braziliaanse overheid. De andere aandelen van de organisatie worden op de beurs verhandeld, tegen de actuele Petrobras koers. Je kunt de actuele koers van het bedrijf online raadplegen.
Het afgelopen jaar is de koers van het aandeel Petrobras flink gestegen. Kijken we naar de periode van vijf jaar, dan zien we flinke stijgingen en dalingen.

De dalingen in de koers van het aandeel werden veroorzaakt door het corruptieschandaal bij Petrobras. Hoewel het bedrijf nog altijd beschuldigd wordt van corruptie, is de koers van het aandeel Petrobras inmiddels wel weer gestegen.

Een andere factor die in sterke mate invloed uitoefent op de koers van Petrobras is vanzelfsprekend de koers van aardolie en aardgas. Het is daarom verstandig om bij investeringen in Petrobras de prijzen van deze grondstoffen goed in de gaten te houden.

Online beleggen in het aandeel Petrobras

Je kunt in Petrobras investeren door aandelen te kopen en deze langere tijd in je portefeuille te houden, maar het is ook mogelijk op de korte termijn geld te verdienen door in dit bedrijf te beleggen. Wanneer je aandelen Petrobras wilt kopen, kan je het beste een account openen bij een betrouwbare broker. DEGIRO is één van de meest betrouwbare Nederlandse brokers op de markt.

Je kunt ook actief speculeren op aandelen Petrobras. Dit doe je door je aan te melden bij de online broker Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Bij CFD beleggen speculeer je op een koersstijging of koersdaling bij Petrobras.

Oefenen met handelen

Wil jij hoge winsten maken met CFD beleggen? Dan is het belangrijk om eerst even te oefenen met deze vorm van investeren. Dit doe je door een demo-account aan te maken bij Plus500. Met een demo-account kun je geheel gratis oefenen met beleggen, door gebruik te maken van een fictief vermogen. Als het oefenen goed gaat, kun je echt starten met investeren. Dit doe je door jouw demo-account om te zetten tot een echt beleggingsaccount.

Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat bij beleggingen met meer geld emoties een grotere rol spelen. Het behalen van goede resultaten binnen de demo, hoeft dus niet direct te leiden tot goede resultaten wanneer je met echt geld gaat beleggen. Investeer daarom niet direct een fortuin in aandelen en bouw het rustig op. Op die manier raak je comfortabel met het gevoel van verlies en behaal je hopelijk op de lange termijn een goede winst!