Aandelen Petrofac kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Petrofac aandelen? Op deze pagina kan je direct Petrofac aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Petrofac. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Petrofac raadplegen. Petrofac is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PFC-L.

Waar kan je Petrofac aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Petrofac kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Petrofac?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Petrofac. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Petrofac?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Petrofac? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Petrofac is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Petrofac.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Het is verstandig om een beleggingsstrategie te hanteren die past bij jouw persoonlijke doelen en risicobereidheid. En onthoud: alle beleggingen brengen risico’s met zich mee, dus zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een beslissing neemt.

Analyse Petrofac

Sterke punten:

 • Internationaal bedrijf: Petrofac heeft wereldwijd een sterke aanwezigheid en heeft ervaring in verschillende geografische gebieden.
 • Diversificatie: Petrofac is actief in verschillende segmenten van de olie- en gasindustrie, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van één marktsegment.
 • Stabiele cashflow: Petrofac heeft een stabiele kasstroom, wat het bedrijf in staat stelt om toekomstige groei en investeringen te financieren.
 • Focus op kostenefficiëntie: Petrofac heeft kostenbesparingen doorgevoerd en werkt aan het verbeteren van zijn efficiëntie, wat de winstgevendheid kan verbeteren.

Zwakke punten:

 • Omkopingsschandaal: Petrofac heeft te maken gehad met een groot omkopingsschandaal, wat heeft geleid tot financiële boetes en reputatieschade.
 • Moeilijke marktomgeving: De olie- en gasindustrie heeft te maken met uitdagingen zoals dalende olieprijzen en strengere regelgeving, wat invloed kan hebben op de prestaties van Petrofac.
 • Hoog risico: De aandelen van Petrofac kunnen volatiel zijn en beleggers moeten zich bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met investeren in dit soort bedrijven.

Over Petrofac

Petrofac is een bekende leverancier van zogenaamde olievelddiensten aan de internationaal opererende olie- en gasindustrie. Petrofac heeft de hoofdvestiging in de Engelse hoofdstad Londen en heeft daarnaast activiteiten in onder andere Aberdeen, Woking, Chennai, Sharjah, Abu Dhabi, Saoedi Arabië, Mumbai, Delhi en Kuala Lumpur om er slechts een aantal te noemen. De aandelen worden op de beurs van Londen verhandeld als PFC.

Petrofac werd al in 1981 opgericht in Londen. Bekende dochteronderneming is Petrofac Emirates. Petrofac is ook een FTSE 250 component. Het bedrijf werd overigens ook in Londen opgericht.

aandeel petrofac kopen

Wel of niet aandelen Petrofac kopen?

Ben je geïnteresseerd in het kopen van aandelen van het olie- en gasbedrijf Petrofac? Dan is het belangrijk om de huidige situatie van het bedrijf te begrijpen voordat je een beslissing neemt.

Petrofac heeft de afgelopen jaren enkele uitdagingen gekend, waaronder een omkopingsschandaal en een moeilijke marktomgeving. Dit heeft geleid tot een dalende trend in de aandelenkoers van het bedrijf. Het is dan ook begrijpelijk dat sommige beleggers terughoudend zijn om in Petrofac te investeren.

Aan de andere kant heeft het bedrijf maatregelen genomen om deze uitdagingen aan te pakken en zijn financiële positie te verbeteren. Zo heeft Petrofac zijn managementteam gereorganiseerd en zijn kosten verlaagd om zijn winstgevendheid te verbeteren.

Als je overweegt om aandelen van Petrofac te kopen, is het belangrijk om de risico’s en voordelen af te wegen en je eigen onderzoek te doen. Overweeg de huidige prestaties van het bedrijf, evenals de vooruitzichten voor de olie- en gasindustrie als geheel.