Peugeot Citroën aandelen kopen

Er zijn diverse bekende automerken waar je in kunt investeren als belegger. Eén van deze automerken is het merk Peugeot Citroën. Dit automerk bestaat uit diverse onderdelen, namelijk Peugeot, Citroën en Opel. Meer over dit automerk en het beleggen in Peugeot Citroën, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over het bedrijf

Peugeot Citroën is een Frans automerk dat ook wel PSA Peugeot Citroën wordt genoemd. Voorheen vielen alleen de merken Peugeot en Citroën onder het automerk, maar een tijdje geleden heeft Peugeot Citroën ook het automerk Opel overgenomen. Dit betekent dat ook dit automerk tegenwoordig onder het merk Peugeot Citroën valt.
Peugeot Citroën werd opgericht in het jaar 1810, toen nog onder de naam Peugeot. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf: de familie Peugeot heeft nog altijd een deel van de aandelen van het bedrijf in handen.
Peugeot Citroën produceert auto’s, lichte bedrijfswagens en scooters. De personenauto’s van het automerk worden veruit het meest verkocht van alle producten van Peugeot Citroën. Dit onderdeel zorgt dan ook voor de meeste omzet bij het bedrijf.
Beleggen in Peugeot

De bedrijfsresultaten van Peugeot Citroën

Het ging langere tijd niet zo goed met Peugeot Citroën, maar in het derde kwartaal van 2017 heeft het merk voor het eerst sinds tijden weer een flinke omzetstijging gerealiseerd. Het gaat om een omzetstijging van maar liefst 31,4 procent, naar 15 miljard euro. De omzetstijging werd veroorzaakt door de overname van Opel. Dit merk doet het namelijk al jaren goed.
Ook de verkopen van Peugeot Citroën stegen in 2017, namelijk met ongeveer 24 procent. Er werden meer auto’s verkocht in Europa (3 procent), maar ook in China (5 procent) en in Latijns-Amerika (7 procent). Naar verwachting zal de Russische markt van Peugeot Citroën ook op de korte termijn wat groter worden. Men verwacht een stijging in de verkopen van ongeveer 8 procent.

De koers van het aandeel Peugeot Citroën

De koers van het aandeel Peugeot Citroën is erg beweeglijk. Kijken we naar de koers van het afgelopen jaar, dan zien we veel stijgingen en dalingen. Bij de grootste daling was het aandeel Peugeot Citroën 16,90 euro waard. Dit was in december 2017. Bij de grootste stijging was het aandeel Peugeot Citroën 20,90 euro waard. Dit was in oktober 2017. Begin 2018 stond het aandeel van Peugeot Citroën op een waarde van 17,35 euro.
Je kunt profiteren van de lage koers van het aandeel Peugeot Citroën door een aantal aandelen aan je portefeuille toe te voegen. Is de koers hoger, dan verkoop je de aandelen weer. De kans dat je op deze manier een grote winst maakt, is helaas wel vrij klein. Het verschil tussen de laagste waardering en de hoogste waardering is simpelweg niet groot. Wanneer je toch aandelen Peugeot Citroën wilt kopen, dan kan je dit het beste doen bij DEGIRO.
Wat je beter kunt doen wanneer je actief wilt handelen in Peugeot Citroën, is CFD beleggen.

Beleggen in Peugeot Citroën aandelen

Wil je CFD beleggen in Peugeot Citroën aandelen, dan ben je bij een online broker als Plus500 aan het juiste adres. Je meldt je aan (CFD Service. 80.6% verliest geld), je stort minimaal 100 euro op jouw beleggingsrekening en je kunt beginnen. Doe je de juiste voorspelling voor het aandeel Peugeot Citroën (een koersstijging of een koersdaling), dan behaal je een positief resultaat. En door de hefboom van het CFD beleggen kan dit bedrag al snel hoog oplopen.
Wanneer je actief gaat handelen in Peugeot Citroën, kan je gebruik maken van fundamentele en technische analyse. Bij fundamentele analyse kijk je voornamelijk naar het nieuws rondom een aandeel. Positief nieuws leidt doorgaans tot een stijging en negatief nieuws tot een daling.
Veel mensen weten echter niet dat je ook gebruik kunt maken van technische analyse. Bij technische analyse kijk je voornamelijk naar patronen. Wanneer de koers van het aandeel Peugeot Citroën meerdere keren bij een bepaald bedrag weer daalt, dan spreken we hier bijvoorbeeld van een weerstand. Dit kan vervolgens een goed verkoopmoment vormen.

Over Peugeot Citroen

Peugeot Citroen, officieel de Groupe PSA, is een Franse autogroep met Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall en DS Automotives als belangrijkste onderdelen. Het hoofdkwartier van de Groupe PSA vind je in Ruell Malmaison in Frankrijk.  Peugeot, Citroen, Opel en ook Vauxhall Motors gelden dus als dochters van het bedrijf, waarbij Peugeot als moedermaatschappij beschouwd wordt. 
Peugeot beschikt over dan ook over 14 procent van de aandelen en heeft daarnaast zelfs 25 procent stemrecht. Overigens zijn Opel en Vauxhall pas vanaf het jaar 2017 toegevoegd aan Peugeot Citroen.