Aandelen PGE kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in PGE aandelen? Op deze pagina kan je direct PGE aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in PGE. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel PGE raadplegen. PGE is een aandeel uit Polen. Het aandeel wordt verhandeld in Poolse Zloty aan de Warsaw Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PGE:WSE.

Waar kan je PGE aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel PGE kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,15% met 25 PLN minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel PGE?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel PGE. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in PGE?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van PGE? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in PGE is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in PGE.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse PGE


Sterke punten PGE:

 • Grootste energiebedrijf in Polen: PGE is het grootste energiebedrijf in Polen, met een aanzienlijk marktaandeel in de productie en distributie van elektriciteit en warmte, wat kan bijdragen aan sterke concurrentiepositie.
 • Diversificatie van energiebronnen: PGE heeft diverse energiebronnen in zijn portfolio, waaronder conventionele en hernieuwbare energiebronnen, wat kan bijdragen aan diversificatie van inkomsten en risicobeheer.
 • Stabiele inkomsten uit regulering: PGE ontvangt inkomsten uit regulering van de overheid voor zijn energieactiviteiten, wat kan zorgen voor stabiele inkomstenstromen en voorspelbare cashflow.
 • Focus op duurzaamheid en energietransitie: PGE heeft een sterke focus op duurzaamheid en energietransitie, met investeringen in hernieuwbare energieprojecten en emissiereductie, wat kan leiden tot concurrentievoordelen in de toekomst.

Zwakke punten PGE:

 • Uitdagingen in de energiemarkt: PGE staat voor uitdagingen in de dynamische energiemarkt, zoals schommelingen in de elektriciteitsprijzen, veranderende marktvraag, en marktliberalisatie, die van invloed kunnen zijn op de financiële prestaties.
 • Externe factoren: PGE is gevoelig voor externe factoren zoals klimaatbeleid, regelgeving, en geopolitieke risico’s, die invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering en financiële resultaten.
 • Financiële risico’s: PGE heeft te maken met financiële risico’s, zoals schuldenniveaus, financieringskosten, en valutarisico’s, die van invloed kunnen zijn op de financiële gezondheid van het bedrijf.
 • Transitierisico’s: De overgang naar duurzame energie kan gepaard gaan met technologische, operationele, en marktrisico’s, die uitdagingen kunnen opleveren voor PGE tijdens de energietransitie.

aandeel pge kopen

Wel of niet aandelen PGE kopen?


Als je geïnteresseerd bent in beleggen en de aandelenmarkt, heb je wellicht gehoord van PGE, oftewel de Poolse Staatsenergieholding. Maar is het een goed idee om aandelen PGE te kopen? In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Voordelen van het kopen van aandelen PGE zijn onder andere het feit dat het een van de grootste energiebedrijven van Polen is, met diverse activiteiten op het gebied van energieopwekking, -distributie en -handel. Hierdoor heeft PGE een stevige positie op de Poolse energiemarkt en profiteert het van de groeiende vraag naar energie in Polen. Bovendien heeft PGE in het verleden dividend uitgekeerd aan aandeelhouders, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers op zoek naar inkomsten.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen verbonden aan het kopen van aandelen PGE. Zo heeft de energie-industrie te maken met uitdagingen zoals de transitie naar duurzame energie, wat kan leiden tot onzekerheid en volatiliteit in de aandelenkoersen van energiebedrijven zoals PGE. Daarnaast zijn er zorgen over de impact van milieureguleringen en beleidsveranderingen op de winstgevendheid van PGE.

Al met al is het belangrijk om zorgvuldig af te wegen of het kopen van aandelen PGE past bij jouw beleggingsdoelen en risicobereidheid. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur en grondig onderzoek te doen naar de huidige en verwachte prestaties van PGE en de energiemarkt in Polen. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, en het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw eigen situatie en doelen.