Aandelen PGNiG kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in PGNiG aandelen? Op deze pagina kan je direct PGNiG aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in PGNiG. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel PGNiG raadplegen. PGNiG is een aandeel uit Polen. Het aandeel wordt verhandeld in Poolse Zloty aan de Warsaw Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PGN:WSE.

Waar kan je PGNiG aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel PGNiG kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,15% met 25 PLN minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel PGNiG?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel PGNiG. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in PGNiG?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van PGNiG? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in PGNiG is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in PGNiG.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse PGNiG


Sterke punten PGNiG:

 • Belangrijke speler in de energiemarkt: PGNiG is een toonaangevende energieonderneming in Polen, actief in de exploratie, productie en distributie van aardgas en olie, en heeft een sterke positie op de binnenlandse en internationale energiemarkt.
 • Diversificatie van activiteiten: Het bedrijf heeft diverse activiteiten, waaronder exploratie en productie van aardgas en olie, handel in energieproducten, en exploitatie van gas- en oliepijpleidingen, wat kan bijdragen aan diversificatie van inkomsten.
 • Stabiele inkomstenbronnen: PGNiG heeft langetermijncontracten voor de levering van aardgas en olie, wat kan zorgen voor stabiele inkomsten en voorspelbare cashflow.
 • Focus op innovatie en technologie: PGNiG heeft een sterke focus op innovatie en technologische ontwikkelingen, wat kan leiden tot efficiëntere productie- en distributieprocessen en concurrentievoordelen.

Zwakke punten PGNiG:

 • Regelgevingsrisico’s: De energiemarkt is onderhevig aan strenge regelgeving en beleidswijzigingen, wat kan leiden tot compliance-risico’s en kosten voor PGNiG.
 • Externe factoren: PGNiG is gevoelig voor externe factoren zoals schommelingen in de prijs van olie en gas, geopolitieke risico’s, en milieukwesties, die van invloed kunnen zijn op de financiële prestaties.
 • Concurrentie: De energiemarkt is competitief, met meerdere spelers die strijden om marktaandeel, wat kan leiden tot prijsdruk en marge-uitdagingen voor PGNiG.
 • Milieurisico’s: Als een energieonderneming is PGNiG blootgesteld aan milieurisico’s, zoals emissies, klimaatverandering en milieuwetgeving, die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering en financiële resultaten.

Over PGNiG

PGNiG is een bekend en alom gerespecteerd Pools energiebedrijf dat zich specifiek bezig houdt met de productie en de verkoop van aardolie en aardgas. Deze Poolse staatsonderneming zag het levenslicht in het jaar 1982. Vervolgens werd het in 1996 een naamloze vennootschap. De Poolse staat kreeg toen ook alle aandelen in het bezit.

PGNiG ging vervolgens in 2005 naar de beurs in Warschau. De aandelen van de specialist in aardolie en aardgas worden tegenwoordig als PGN verhandeld op de beurs in Warschau. Bekende dochteronderneming van PGNiG is Polska Spolka Gazowniztwa.

aandeel pgnig kopen

Wel of niet aandelen PGNiG kopen?


Ben je geïnteresseerd in beleggen en de aandelenmarkt? Dan heb je misschien gehoord van PGNiG, oftewel Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo. Maar is het een goed idee om aandelen PGNiG te kopen? In dit artikel nemen we een kijkje naar de voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Een groot voordeel van het kopen van aandelen PGNiG is dat het een van de grootste olie- en gasbedrijven van Polen is, met activiteiten op het gebied van exploratie, productie en distributie van olie en gas. Dit betekent dat PGNiG een belangrijke speler is op de energiemarkt in Polen en kan profiteren van de groeiende vraag naar energie. Bovendien heeft PGNiG in het verleden dividend uitgekeerd aan aandeelhouders, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen verbonden aan het kopen van aandelen PGNiG. De olie- en gasindustrie staat onder druk vanwege de toenemende aandacht voor duurzame energie en de zorgen over klimaatverandering. Dit kan leiden tot onzekerheid en volatiliteit in de aandelenkoersen van bedrijven zoals PGNiG. Daarnaast zijn er risico’s verbonden aan de volatiliteit van olie- en gasprijzen, wat van invloed kan zijn op de winstgevendheid van PGNiG.

Het is belangrijk om goed af te wegen of het kopen van aandelen PGNiG past bij jouw beleggingsdoelen en risicobereidheid. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur en grondig onderzoek te doen naar de huidige en verwachte prestaties van PGNiG en de energiemarkt. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, en het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw eigen situatie en doelen.