Aandelen PGS kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in PGS aandelen? Op deze pagina kan je direct PGS aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in PGS. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel PGS raadplegen. PGS is een aandeel uit Noorwegen. Het aandeel wordt verhandeld in NOK aan de Oslo Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PGS.OL.

Waar kan je PGS aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel PGS kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel PGS?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel PGS. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in PGS?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van PGS? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in PGS is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in PGS.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse PGS

Sterke punten PGS

 • Leidende positie in seismische dienstverlening: PGS is een wereldwijde marktleider in seismische dienstverlening, met een uitgebreide ervaring, technische expertise en geavanceerde technologieën.
 • Internationaal klantenbestand: PGS bedient een breed scala aan internationale klanten in de olie- en gasindustrie, wat kan zorgen voor diversificatie van inkomstenstromen.
 • Gevarieerd dienstenaanbod: PGS biedt verschillende seismische diensten, waaronder gegevensverwerving, imaging en data-analyse, wat kan leiden tot diversificatie van inkomsten en klantenportfolio.
 • Technologische innovatie: PGS investeert in geavanceerde technologieën en innovatie om haar seismische dienstverlening te verbeteren, wat kan leiden tot concurrentievoordeel en klanttevredenheid.
 • Sterke balanspositie: PGS heeft een solide financiële positie met een sterke kaspositie en een laag schuldniveau, wat kan bijdragen aan financiële stabiliteit en veerkracht.

Zwakke punten PGS

 • Afhankelijkheid van de olie- en gasindustrie: PGS is afhankelijk van de vraag naar seismische diensten in de olie- en gasindustrie, wat gevoelig kan zijn voor schommelingen in de olie- en gasprijzen en de investeringscyclus in de sector.
 • Cyclusgevoeligheid: De seismische dienstverleningsmarkt kan cyclisch zijn, met periodes van hoge activiteit gevolgd door periodes van verminderde activiteit, wat invloed kan hebben op de financiële prestaties van PGS.
 • Concurrentie: PGS opereert in een competitieve markt met andere grote spelers in de seismische dienstverleningssector, wat kan leiden tot prijsdruk en verminderde winstmarges.
 • Technologische veranderingen: De seismische dienstverleningssector kan onderhevig zijn aan snelle technologische veranderingen, wat kan leiden tot veroudering van technologieën en investeringen in nieuwe technologieën om concurrerend te blijven.
 • Geopolitieke en regelgevingsrisico’s: PGS opereert wereldwijd en kan worden blootgesteld aan geopolitieke en regelgevingsrisico’s in verschillende landen, zoals politieke instabiliteit, handelsspanningen en veranderende regelgeving.

Over PGS

PGS staat voor Petroleum Gas Services. Het bedrijf biedt diensten aan die vooral helpen om olie en gasreserves te vinden en dat wereldwijd. Het bedrijf levert onder meer survey planning en data acquisitie. Het bedrijf werd opgericht in 1991.

PGS heeft de beschikking over acht offshore seismische schepen en is met het hoofdkantoor gevestigd in Oslo. Daarnaast heeft het eveneens kantoren in onder andere Londen en Houston. PGS is actief in zestig landen en in tien landen gevestigd. De aandelen worden verhandeld onder de aanduiding PGS op de Oslo Stock Exchange.

aandeel pgs kopen

Wel of niet aandelen PGS kopen?

Denk je erover na om aandelen van PGS te kopen? Als je geïnteresseerd bent in de olie- en gasindustrie, kan PGS een aantrekkelijke beleggingsoptie zijn. Maar voordat je de knoop doorhakt, is het belangrijk om goed na te denken over de voor- en nadelen.

Aan de positieve kant heeft PGS een solide positie in de geologische dienstverlening voor de olie- en gassector, met geavanceerde seismische technologieën en diensten die worden gebruikt bij de exploratie van olie- en gasreserves. Het bedrijf heeft een wereldwijde klantenkring en heeft ervaring in diverse geologische gebieden, wat kan zorgen voor groeipotentieel.

Daarnaast heeft PGS zich gecommitteerd aan duurzaamheid en innovatie, met focus op milieuvriendelijke en efficiënte seismische technologieën. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die waarde hechten aan duurzaam beleggen en technologische innovatie.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen PGS. De olie- en gasindustrie is cyclisch en kan worden beïnvloed door factoren zoals olieprijzen, geopolitieke onzekerheid en regelgeving. PGS heeft ook te maken met technologische concurrentie en kan gevoelig zijn voor veranderingen in de vraag naar geologische diensten.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je beleggingsdoelen en risicotolerantie in overweging te nemen voordat je besluit om aandelen PGS te kopen. Het kan ook verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur om een weloverwogen beslissing te maken.

Al met al zijn er zowel positieve als negatieve aspecten om te overwegen bij het investeren in aandelen PGS. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent en je eigen financiële situatie en beleggingsdoelen in overweging neemt voordat je een beslissing neemt.