Philip Morris aandelen kopen

Wil jij investeren in de tabaksindustrie, simpelweg omdat je denkt dat deze industrie het de komende tijd goed gaat doen? Dan kun je indirect in deze industrie beleggen door Philip Morris aandelen te kopen. Meer over het bedrijf Philip Morris en de aandelen van deze organisatie, lees je in onderstaande alinea’s.

Philip Morris: een korte kennismaking

Philip Morris wordt voluit ook wel Philip Morris International Inc. (PMI) genoemd. Het betreft een onafhankelijke en internationaal opererende producent van tabak. Het bedrijf is actief in meer dan 180 landen, waaronder ook Nederland.
Philip Morris houdt zich bezig met het vervaardigen en verkopen van sigaretten en andere tabaksproducten. Deze worden verkocht in landen buiten de Verenigde Staten, ook in Nederland. Het bedrijf voert diverse bekende merken, waaronder Marlboro, L&M, Chesterfield en het eigen merk: Philip Morris.
Wereldwijd heeft Philip Morris bijna 80.000 werknemers. Ook in Nederland staat een fabriek van Philip Morris, namelijk in Bergen op Zoom.
Beleggen in Philip Morris

De bedrijfsresultaten van Philip Morris

Philip Morris laat al jaren goede bedrijfsresultaten zien. In 2016 realiseerde de tabaksproducent maar liefst 75 miljard dollar aan omzet. De winst van dat jaar was 7,3 miljard dollar. Wel werken er beduidend minder mensen bij Philip Morris dan bijvoorbeeld in de jaren 2012 en 2013. Dit komt door reorganisaties bij de tabaksproducent. Ook in Nederland verloren veel mensen hun baan in de Philip Morris fabriek.

Het aandeel Philip Morris

De beurswaarde van Philip Morris is ruim 151 miljard dollar. Het verwachte dividend van het Philip Morris aandeel voor 2018 bedraagt 4,22 dollar en het verwachte dividendrendement van het aandeel bedraagt 4 procent. Overigens worden er voor 2019 en 2020 nog betere cijfers verwacht, namelijk 4,37 dollar en 4,61 dollar aan dividend en 4,22 procent en 4,45 procent aan dividendrendement.
Als we naar de koers van het Philip Morris aandeel van het afgelopen jaar kijken, zien we veel stijgingen en dalingen. Bij de grootste daling was het aandeel 97,75 dollar waard. Bij de grootste stijging was het aandeel Philip Morris 122,90 dollar waard. Over de periode van vijf jaar zien we overigens een lichte stijging. Het aandeel Philip Morris is nog altijd volatiel, maar wel meer waard dan vijf jaar geleden.

Investeren in het verleden?

Veel mensen hebben enige morele bezwaren bij investeringen in de tabaksindustrie. Uiteindelijk zijn bedrijven als Philip Morris immers verantwoordelijk voor vele doden en kankerpatiënten wereldwijd. Wanneer je geld stopt in een vergelijkbaar bedrijf, draag je ook een beetje bij aan deze giftige bedrijfstak. Wanneer dit morele bezwaar je niet tegenhoudt om een investering in een tabaksbedrijf te overwegen, dan is het belangrijk om te bekijken of het verstandig is om een belegging te openen op Philip Morris.
Hierbij zijn vooral regulaties van belang. Ook binnen het politieke landschap zijn tabaksproducenten steeds minder populair. De mogelijkheden op het gebied van advertenties zijn dan ook erg beperkt. Toch weten bedrijven die sigaretten verhandelen hun klanten vast te houden doordat sigaretten zo verslavend zijn. Wanneer overheden in de toekomst bepaalde stofjes uitbannen, kan dit veranderen.
Op de lange termijn zal de tabaksindustrie dan ook hopelijk minder populair worden. Op de middellange tot korte termijn is het echter nog een erg winstgevende bedrijfstak met een erg loyaal klantenbestand.

Online Philip Morris aandelen kopen

Je kunt op twee manieren via het bedrijf Philip Morris in de tabaksindustrie investeren. Ten eerste kun je Philip Morris aandelen voor de lange termijn aan je portefeuille toevoegen. In dit geval verkoop je de aandelen als deze beduidend meer waard zijn. Ook ontvang je dividend over je investering. Een goede partij om Philips Morris aandelen te kopen is DEGIRO. Klik hier om een account te openen.
Ten tweede kun je er ook voor kiezen om te starten met CFD beleggen. In dit geval beleg je in Philip Morris aandelen op de korte termijn tot middellange termijn.
Bij CFD beleggen kan je inspelen op koersstijgingen, maar ook bij koersdalingen. Dit doe je door de juiste speculaties te doen over het aandeel Philip Morris. Heb je hier totaal geen ervaring mee? Start dan eerst met een demo-account van Plus500 en je kunt het CFD beleggen met Philip Morris even oefenen.