Aandelen Philips kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Philips aandelen? Op deze pagina kan je direct Philips aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Philips. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Philips raadplegen. Philips is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool *.

Waar kan je Philips aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Philips kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen €0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-broker Beleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggen Bij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelen Ontvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopen Zonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Philips?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Philips. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Philips?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Philips? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Philips is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Philips.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Philips

Sterke punten Philips

 • Innovatie: Philips staat bekend om zijn innovatieve en technologisch geavanceerde producten op het gebied van gezondheidszorg, consumentenelektronica en verlichting.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Philips heeft een wereldwijd bereik en is actief in meer dan 100 landen, wat zorgt voor een brede afzetmarkt en diversificatie van inkomsten.
 • Merkreputatie: Philips heeft een sterke merkreputatie en wordt vaak geassocieerd met kwaliteit en betrouwbaarheid, wat kan bijdragen aan de loyaliteit van klanten.
 • Diversificatie van productportfolio: Philips heeft een breed scala aan producten en diensten, waaronder medische apparatuur, consumentenelektronica en verlichting, wat kan helpen om risico’s te spreiden en de afhankelijkheid van één markt te verminderen.

Zwakke punten Philips

 • Concurrentie: Philips opereert in een competitieve markt met veel concurrentie van andere grote spelers in de gezondheidszorg en consumentenelektronica, wat invloed kan hebben op de winstgevendheid en marktpositie van het bedrijf.
 • Cyclusgevoeligheid: De omzet en winst van Philips kunnen beïnvloed worden door de economische cyclus, zoals verminderde vraag tijdens economische recessies, wat kan leiden tot volatiliteit in de aandelenkoers.
 • Regelgeving en compliance: Als een wereldwijd opererend bedrijf heeft Philips te maken met complexe regelgeving en compliance-eisen in verschillende markten, wat kosten en risico’s met zich mee kan brengen.
 • Technologische veranderingen: Philips opereert in een sector die snel evolueert, met voortdurende technologische veranderingen en disruptie, wat kan leiden tot veroudering van producten en diensten en uitdagingen op het gebied van innovatie en concurrentie.
Over Philips

Koninklijke Philips is een Nederlands elektriciteitsconcern. Het hoofdkwartier is gevestigd in Amsterdam, de roots van het bedrijf liggen in Eindhoven. De aandelen van Philips worden verhandeld op de Amsterdamse beurs onder de aanduiding PHIA. Philips zag het levenslicht in 1891 in Eindhoven.

Bekende dochters van Philips zijn Saeco, Respironics en Magnafox en Philips werd ooit gericht door Gerard Philips en Frederik Philips. Tegenwoordig maakt Philips met name medische apparaten als bijvoorbeeld MRI-scanners, huishoudelijke apparaten. Tot 2012 maakte Philips ook consumentenelektronica terwijl Philips toch al heel lang bekend stond om verlichting en de Philipshave, een scheerapparaat. Philips staat bovendien bekend als uitvinder van de muziekcassette.

aandeel philips kopen

wel of niet aandelen Philips kopen?

Ben je aan het overwegen om te beleggen en vraag je je af of het een goed idee is om aandelen van Philips te kopen? Als bekend technologiebedrijf heeft Philips wereldwijde bekendheid opgebouwd met hun diverse producten, variërend van consumentenelektronica tot medische apparatuur.

Het kan verleidelijk zijn om aandelen van Philips te kopen vanwege hun lange geschiedenis en sterke merknaam. Philips heeft ook verschillende innovatieve technologieën en patenten in handen, wat kan bijdragen aan hun concurrentiepositie op de markt.

Echter, het is belangrijk om te beseffen dat de aandelenmarkt altijd risico’s met zich meebrengt. De prestaties van Philips kunnen worden beïnvloed door factoren zoals economische omstandigheden, concurrentie, en veranderingen in de technologie-industrie.

Voordat je besluit om aandelen van Philips te kopen, is het verstandig om je eigen onderzoek te doen, financiële rapporten te bekijken en beleggingsadvies in te winnen. Het is ook belangrijk om je eigen risicobereidheid te beoordelen en je beleggingsportefeuille te diversifiëren om risico’s te minimaliseren.

Kortom, het kopen van aandelen van Philips kan aantrekkelijk lijken vanwege hun reputatie en technologische innovaties, maar het is essentieel om de risico’s zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing neemt.