Pokémon Go aandelen kopen

Wil je in de populaire game Pokémon Go beleggen? Dan kun je aandelen van de producent van deze game kopen, namelijk van het bedrijf Nintendo. Meer over het kopen van Pokémon Go aandelen, lees je op deze pagina. Zo lees je niet alleen wat de game Pokémon Go precies inhoudt, maar ook hoe je indirect in dit spel kunt beleggen.

Algemene informatie over Nintendo

Nintendo is een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in het bedenken en ontwikkelen van verschillende soorten games. Het bedrijf begon ooit als fabrikant van handgemaakte hanafuda-kaarten, maar is tegenwoordig gespecialiseerd in het ontwikkelen van videogames. Pokémon Go is een van de spelletjes die het bedrijf heeft gemaakt.

Algemene informatie over Pokémon Go

Pokémon Go is een videogame die geheel in het teken staat van het bekende televisieprogramma Pokémon. Bij Pokémon Go is het de bedoeling zo veel mogelijk Pokémons te vangen. Dit doe je in een virtuele wereld, die op je eigen wereld wordt geprojecteerd. Op het scherm van je telefoon zie je gewoon je eigen woonkamer, maar dan wel met een Pokémon erin. Deze kun je direct vangen.
Pokémon Go is een populaire game. Zeker direct na de lancering, waren er veel mensen continu bezig Pokémons te vangen. Zij liepen met hun telefoon door de stad om zo veel mogelijk Pokémons te vinden. Nu is de game nog altijd populair, maar dan wel onder de echte liefhebbers. De meeste mensen die de game in eerste instantie uit nieuwsgierigheid speelden, zijn er inmiddels mee gestopt.
Beleggen in Pokemon Go

De cijfers van Pokémon Go

In oktober 2017 had Pokémon Go iedere dag maar liefst 290.000 Nederlandse spelers. Hoeveel mensen de game nu nog spelen, is niet bekend. Wel is het duidelijk dat er nog steeds veel mensen zijn die de game spelen, al lang na de introductie van Pokémon Go.

Pokémon Go aandelen kopen

Het is niet mogelijk direct Pokémon Go aandelen te kopen. Dit komt simpelweg omdat Pokémon Go een game is, geen bedrijf. Wel kun je indirect in Pokémon Go aandelen investeren. Dit doe je door aandelen van de producent van de game te kopen, namelijk van Nintendo.
Je hebt twee mogelijkheden bij het kopen van Nintendo aandelen. Ten eerste kun je de aandelen aanschaffen en vervolgens langere tijd in je portefeuille laten zitten. Bij een koersstijging verkoop je de aandelen met winst. Dit kan je doen bij een online broker als DEGIRO.
Wil je niet afhankelijk zijn van een koersstijging om ween goed resultaat te behalen? Dan start je met CFD beleggen. In dit geval kun je niet alleen een goed resultaat behalen bij een koersstijging, maar ook bij een koersdaling.
Je kunt CFD beleggen bij een online broker als Plus500. Dit kan met een echt beleggingsaccount, maar ook met een demo-account. Heb je geen ervaring met CFD beleggen? Dan raden wij je aan eerst een demo-account aan te maken bij Plus500. Met dit account kun je even oefenen met beleggen, zodat je kunt kijken of beleggen wat voor jou is.