Beleggen in Porsche aandelen

Er zijn vele verschillende automerken waar je als belegger in kunt investeren. Eén van deze automerken is het Duitse merk Porsche. Meer over dit merk, lees je op deze pagina. Ook krijg je op deze pagina informatie over Porsche aandelen kopen.

Algemene informatie over het bedrijf

Porsche wordt ook wel Porsche SE of Porsche Automobil Holding SE genoemd. Dit is een Duitse beursgenoteerde holding, die opgericht werd in het jaar 2007. Het bedrijf is grootaandeelhouder van diverse dochterbedrijven, waaronder Volkswagen AG. Onder Volkswagen AG vallen onder andere de merken Volkswagen Passenger Cars, Seat, Skoda, Bentley en Porsche.

De bedrijfsresultaten van Porsche

Porsche heeft het goed gedaan in 2017. De omzet van het bedrijf steeg dat jaar namelijk met 5 procent, naar 23,5 miljard euro. De operationele winst ging overigens ook omhoog, met een mooi percentage van 7 procent. De operationele winst kwam uiteindelijk uit op het bedrag van 4,1 miljard euro. Het brutomarge van Porsche over 2017 was 17,6 procent en dit is een marge dat veel autofabrikanten niet weten te halen.
Porsche verkocht in 2017 ruim 246.000 auto’s over de gehele wereld. Dit percentage is 4 procent hoger dan het aantal verkopen van 2016, een jaar ervoor. Het is de vraag of Porsche dit jaar ook zo veel auto’s gaat verkopen, maar in 2017 heeft het bedrijf in ieder geval een goed jaar gehad.
Beleggen in Porsche

Het aandeel van Porsche

De koers van het aandeel Porsche is de afgelopen tijd flink omhoog gegaan. In maart 2017 was het aandeel ongeveer 50 euro waard. In november 2017 was de waarde een stuk hoger, namelijk 65 euro. In januari ging de waarde van het aandeel weer 10 euro omhoog. Dit kwam onder andere door de goede omzet-, winst- en verkoopcijfers van het jaar 2017.
Je kunt de koers van het aandeel Porsche eenvoudig en snel online checken. Is de koers laag? Dan kun je ervoor kiezen Porsche aandelen te kopen. Is de koers hoog, dan kun je deze met winst verkopen. Hieronder kan je de actuele koers van het CFD aandeel Porsche bekijken.
Wil je aandelen Porsche kopen? Dan kan je het beste een broker kiezen met relatief lage transactiekosten. Transactiekosten drukken immers het rendement. Wanneer je veel geld kwijt bent aan transactiekosten, moet je een hoger rendement behalen om succesvol te zijn. Eén van de goedkopere partijen om aandelen te kopen is DEGIRO. Klik hier om een gratis account aan te maken.

De toekomst van Porsche

Porsche wordt vooral gezien als een luxe model auto. Wanneer mensen extra geld over hebben zullen ze eerder een dure Porsche auto aanschaffen. Het is dan ook niet vreemd dat Porsche een cyclisch aandeel is. Dit betekent dat de koers van het aandeel vooral meebeweegt met de algemene economische situatie. Wanneer het dus goed gaat met de economie van een land, zijn er vooral stijgende aandeelkoersen te zien.

Porsche aandelen verhandelen

Wil je kunnen speculeren op zowel koersstijgingen als koersdalingen? Dan kun je starten met CFD beleggen bij een broker als Plus500. Bij CFD beleggen speculeer je op koersstijgingen en koersdalingen. Doe je de juiste voorspelling? Dan behaal je een positief resultaat. Natuurlijk kan je ook geld verliezen wanneer je op het verkeerde moment aandelen verkoopt of koopt. Door de hefboomwerking van CFD beleggen kan je ook met een kleinere inleg CFD aandelen Porsche verhandelen.
Heb je geen ervaring met CFD beleggen of heb je nog nooit geld belegd bij de broker Plus500? Dan is het verstandig om eerst even te oefenen met beleggen. Dit doe je met een gratis demo-account. Met een demo-account beleg je niet met echt geld, maar met een fictief vermogen. Als dit goed gaat, kun je met echt geld gaan beleggen. Omdat je al even geoefend hebt met CFD beleggen in Porsche, is de kans op een mooie winst groter.

Over Porsche

Porsche is een Duitse fabrikant van sportauto’s. Porsche is opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche. Ferdinand Porsche was ook de ontwerper van de eerste Volkswagen die gemaakt werd, de voorloper van de Kever. Porsche is met de hoofdzetel gevestigd in Zuffenhausen, in de directe nabijheid van Stuttgart in Duitsland. 
Volkswagen AG is momenteel de moedermaatschappij van het wereldberoemde Porsche. Het heeft bovendien in Volkswagen AG en de Porsche Design Group heeft het twee bekende dochterondernemingen. Porsche brak definitief door met de bekende 900-lijn en is nog steeds toonaangevend in de branche.