Aandelen Provident Financial kopen: analysis & koers

Wil je beleggen in Provident Financial aandelen? Op deze pagina kan je direct Provident Financial aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Provident Financial. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Provident Financial raadplegen. Provident Financial is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PFG-L.

Waar kan je Provident Financial aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Provident Financial kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Provident Financial?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Provident Financial. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Provident Financial?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Provident Financial? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Provident Financial is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Provident Financial.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Provident Financial

Sterke punten:

  • Gediversifieerde dienstverlening: Provident Financial biedt een breed scala aan financiële diensten, waaronder persoonlijke leningen, autoverzekeringen en bankdiensten, wat zorgt voor een stabiele inkomstenstroom.
  • Marktleider: Provident Financial is een van de grootste aanbieders van niet-traditionele kredietproducten in het VK, met een sterke positie op de markt.
  • Uitgebreid klantenbestand: Provident Financial bedient meer dan 2,5 miljoen klanten en heeft daarmee een groot en divers klantenbestand.

Zwakke punten:

  • Regelgevingsrisico: De financiële dienstverleningssector is onderhevig aan strikte regelgeving en wettelijke voorschriften, waardoor de onderneming mogelijk wordt blootgesteld aan regelgevingsrisico’s.
  • Economische onzekerheid: Provident Financial is gevoelig voor economische schommelingen, aangezien veel van haar klanten mogelijk inkomensonzekerheid hebben en het risico lopen hun leningen niet terug te betalen in economisch moeilijke tijden.
  • Concurrentie: De sector voor niet-traditionele kredietproducten in het VK is zeer concurrerend, wat kan leiden tot prijsdruk en het verlies van marktaandeel voor Provident Financial.

Over Provident Financial

Provident Financial is een wat men noemt subprime geldverstrekker. Het hoofdkwartier is te vinden in Bradford in West Yorkshire. Provident Financial mag zich onder meer specialist in creditcards noemen, Daarnaast biedt het online leningen en autofinancieringen voor de consument aan.

De aandelen van het bedrijf worden als PFG verhandeld op de beurs in Londen en een bekende dochteronderneming is zeer zeker de Vanquis Bank, zoals Moneybarn dat zeker ook is. Joshua Kelley richtte het bedrijf op met als doel om gezinnen in West Yorkshire betaalbaar kredieten te bieden. Het bedrijf ging in 1962 naar de beurs.

aandeel provident financial kopen

Wel of niet aandelen Provident Financial kopen?

Ben je van plan om te investeren in aandelen van Provident Financial, maar twijfel je nog? Hier zijn enkele dingen die je moet overwegen voordat je de sprong waagt.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Provident Financial een financiële dienstverlener is die gespecialiseerd is in het verstrekken van leningen aan mensen met een laag inkomen en een slechte kredietgeschiedenis. Hoewel dit een lucratieve markt kan zijn, brengt het ook risico’s met zich mee, vooral in tijden van economische onzekerheid.

Een ander belangrijk ding om in gedachten te houden is dat de aandelen van Provident Financial vrij volatiel kunnen zijn. Dit betekent dat hun waarde snel kan stijgen, maar ook snel kan dalen. Als je niet comfortabel bent met het nemen van risico’s, is het misschien beter om elders te investeren.

Ten slotte moet je de financiële resultaten van Provident Financial grondig onderzoeken voordat je besluit om aandelen te kopen. Zorg ervoor dat je de jaarrekeningen en de winst- en verliesrekening zorgvuldig bestudeert om te zien hoe het bedrijf presteert en of het waarschijnlijk zal blijven groeien.

Kortom, het investeren in aandelen van Provident Financial kan een lucratieve onderneming zijn, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt.