Aandelen Prudential kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Prudential aandelen? Op deze pagina kan je direct Prudential aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Prudential. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Prudential raadplegen. Prudential is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PRU-L.

Waar kan je Prudential aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Prudential kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Prudential?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Prudential. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Prudential?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Prudential? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Prudential is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Prudential.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Prudential

Sterke punten

 • Diversificatie van productportfolio: Prudential biedt verschillende financiële producten, waaronder levensverzekeringen, pensioenplannen en beleggingsfondsen, waardoor het minder afhankelijk is van een enkel product.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Prudential is actief in verschillende landen en heeft een sterke aanwezigheid in Azië, wat een belangrijke groeimarkt is voor de verzekeringsindustrie.
 • Solide financiële positie: Het bedrijf heeft een sterke financiële positie met een goede kredietwaardigheid en genereert aanzienlijke winst.
 • Focus op duurzaamheid: Prudential heeft een sterke focus op duurzaamheid en verantwoord beleggen, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die waarde hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zwakke punten

 • Gevoeligheid voor economische omstandigheden: De verzekeringsindustrie is gevoelig voor economische schommelingen, wat de winstgevendheid van Prudential kan beïnvloeden.
 • Regelgevingsrisico’s: De verzekeringsindustrie heeft te maken met strenge regelgeving en wettelijke uitdagingen, wat kan leiden tot vertragingen in de ontwikkeling en goedkeuring van nieuwe producten.
 • Concurrentie: Prudential heeft te maken met sterke concurrentie van andere grote spelers in de verzekeringsindustrie, wat de winstgevendheid kan beïnvloeden.

Over Prudential

Prudential is een Amerikaans Fortune Global 500 en ook een Fortune 500 bedrijf. De dochters van Prudential houden zich speciaal bezig met verzekeringen, investeringsbeheer en andere financiële producten en diensten. Dat doen ze voor zowel de particuliere als de zakelijke markt in Amerika en nog eens veertig andere landen.

De aandelen Prudential worden openbaar verhandeld op de New York Stock Exchange als PRU en het hoofdkantoor is gevestigd in Newark in New Jesey. John F. Dryden is de oprichter van het bedrijf en de meest bekende dochter is PGIM.

aandeel prudential kopen

Wel of niet aandelen Prudential kopen?

Ben je aan het overwegen om aandelen te kopen van Prudential? Dan wil je vast weten of dit een verstandige keuze is. Het antwoord hangt af van verschillende factoren en is persoonlijk.

Een van de redenen waarom je zou kunnen overwegen om aandelen te kopen van Prudential is vanwege hun wereldwijde aanwezigheid en diversificatie van producten. Dit betekent dat het bedrijf minder afhankelijk is van een enkel product en een sterke financiële positie heeft.

Er zijn echter ook risico’s verbonden aan het investeren in aandelen van Prudential. De verzekeringsindustrie is gevoelig voor economische omstandigheden en regelgevingsrisico’s. Daarnaast heeft Prudential te maken met sterke concurrentie van andere grote spelers in de industrie.

Als je overweegt om te investeren in aandelen van Prudential, is het belangrijk om te investeren op basis van je eigen financiële situatie en doelen. Het is verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je besluit om aandelen te kopen van Prudential of een ander bedrijf. Onthoud ook dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat je nooit meer moet investeren dan je bereid bent te verliezen.