Aandelen PZU kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in PZU aandelen? Op deze pagina kan je direct PZU aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in PZU. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel PZU raadplegen. PZU is een aandeel uit Polen. Het aandeel wordt verhandeld in Poolse Zloty aan de Warsaw Stock Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool PZU:WSE.

Waar kan je PZU aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel PZU kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,15% met 25 PLN minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel PZU?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel PZU. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in PZU?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van PZU? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in PZU is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in PZU.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse PZU


Sterke punten PZU:

 • Marktleider: PZU is de grootste verzekeringsmaatschappij in Polen, met een aanzienlijk marktaandeel en een lange geschiedenis van activiteiten in de Poolse verzekeringsmarkt.
 • Diversificatie van activiteiten: Het bedrijf biedt een breed scala aan verzekeringsproducten en -diensten, waaronder levensverzekeringen, schadeverzekeringen, en vermogensbeheer, wat kan zorgen voor diversificatie van inkomsten.
 • Solide financiële positie: PZU heeft een sterke financiële positie, met solide kapitaalbuffers en een gezonde balans, wat kan bijdragen aan stabiliteit en veerkracht in een dynamische verzekeringsmarkt.
 • Stabiel dividendbeleid: PZU heeft een stabiel dividendbeleid, wat aandeelhouders kan aantrekken die op zoek zijn naar dividendinkomsten.

Zwakke punten PZU:

 • Regelgevingsrisico’s: De verzekeringsbranche is onderhevig aan strikte regelgeving en toezicht, wat kan leiden tot compliance-risico’s en kosten voor PZU.
 • Concurrentie: De verzekeringsmarkt in Polen is competitief, met meerdere spelers die strijden om marktaandeel, wat kan leiden tot prijsdruk en marge-uitdagingen voor PZU.
 • Beleggingsrisico’s: Als een verzekeringsmaatschappij is PZU blootgesteld aan beleggingsrisico’s, zoals marktschommelingen en rentevoetrisico’s, die van invloed kunnen zijn op de beleggingsresultaten en financiële prestaties.
 • Macro-economische risico’s: PZU is gevoelig voor macro-economische factoren, zoals economische groei, inflatie en werkloosheid, die van invloed kunnen zijn op de vraag naar verzekeringsproducten en -diensten.

Over PZU

PZU is een Poolse verzekeringsmaatschappij dat met het hoofdkantoor gevestigd is in Warschau. PZU is een onderdeel van de WiG 20 aandelenindex. Op de beurs in het Poolse Warschau worden de aandelen verhandeld onder de noemer PZU.

PZU heeft het hoofdkantoor gevestigd in Warschau. De onderneming werd in 1803 opgericht en Pawszechny Zaklad Ubezpleizen na Zyco is een bekende dochter van PZU, dat zelf staat voor Powszechny Zaklad Ubezpieczen. De verzekeringsmaatschappij geldt als een zeer stabiele onderneming. Al geruime tijd biedt het werk aan meer dan 40.000 mensen.

aandeel pzu kopen

Wel of niet aandelen PZU kopen?


Ben je geïnteresseerd in beleggen en op zoek naar mogelijke investeringen? Dan heb je wellicht gehoord van PZU, de grootste verzekeringsmaatschappij van Polen. Maar is het een goed idee om aandelen PZU te kopen? In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Een groot voordeel van het kopen van aandelen PZU is dat het een gevestigde speler is in de verzekeringssector, met een sterke marktpositie in Polen en de omliggende regio’s. PZU biedt een breed scala aan verzekeringsproducten en -diensten, waaronder levensverzekeringen, autoverzekeringen en eigendomsverzekeringen. Dit betekent dat PZU kan profiteren van de vraag naar verzekeringen in een groeiende economie, en het heeft in het verleden dividend uitgekeerd aan aandeelhouders.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen verbonden aan het kopen van aandelen PZU. De verzekeringssector kan volatiel zijn en onderhevig aan veranderingen in regelgeving en economische omstandigheden. Daarnaast kunnen concurrentie en technologische ontwikkelingen invloed hebben op de prestaties van PZU. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het risico van claims en schadeclaims, wat van invloed kan zijn op de financiële resultaten van PZU.

Het is belangrijk om zorgvuldig af te wegen of het kopen van aandelen PZU past bij jouw beleggingsstrategie en risicobereidheid. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur en grondig onderzoek te doen naar de huidige en verwachte prestaties van PZU en de verzekeringssector. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, en het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van jouw eigen situatie en beleggingsdoelen.