Aandelen Raiffeisen kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Raiffeisen aandelen? Op deze pagina kan je direct Raiffeisen aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Raiffeisen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Raiffeisen raadplegen. Raiffeisen is een aandeel uit Oostenrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Wiener Börse. Het bedrijf is te vinden onder het symbool RBI.VI.

Waar kan je Raiffeisen aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Raiffeisen kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Raiffeisen?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Raiffeisen. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Raiffeisen?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Raiffeisen? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Raiffeisen is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Raiffeisen.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Raiffeisen

Sterke punten:

 • Goede financiële positie: Raiffeisen heeft een sterke financiële positie, wat zich vertaalt in een stabiele en betrouwbare investering.
 • Brede aanwezigheid: Raiffeisen is aanwezig in verschillende markten en regio’s, wat de mogelijkheid biedt om te profiteren van diversificatievoordelen.
 • Focus op duurzaamheid: Raiffeisen zet zich in voor duurzame ontwikkeling en heeft zichzelf tot doel gesteld om tegen 2025 CO2-neutraal te zijn.
 • Gunstige waardering: Raiffeisen wordt momenteel verhandeld tegen een lage waardering in vergelijking met andere banken, waardoor het een aantrekkelijke investering kan zijn voor waardebeleggers.

Zwakke punten:

 • Gevoeligheid voor economische cycli: Als bank is Raiffeisen gevoelig voor de economische cycli, wat betekent dat de prestaties kunnen worden beïnvloed door economische neergang.
 • Regelgevingsrisico’s: Als een gereguleerde entiteit is Raiffeisen onderhevig aan regelgevingsrisico’s, wat kan leiden tot veranderingen in de bedrijfsvoering en hogere kosten.
 • Concurrentie: Raiffeisen concurreert met andere banken en financiële instellingen, wat de marges kan beïnvloeden.

Over Raiffeisen

Raiffeisen is een coöperatieve internationale bank die gevestigd is in Oostenrijk. De bank is in 1927 opgericht. Raiffeisen geldt als een van de grootste banken van Oostenrijk. Het hoofdkwartier vind je in Wenen en Prior Bank en de Raiffeisenbank zijn gekende dochters van Raiffeisen. De bank is overigens genoemd naar de oprichter: Friedrich Wilhelm Raiffeisen. 

Raiffeisen heeft ondertussen vestigingen in verschillende landen. De aandelen van Raiffeisen zijn in handen van de Raiffeisen International Bank Holding en die verhandeld de aandelen op de beurs in Wenen.  Raiffeisen geldt als een van de oprichters van de Unico Banking Group. Bij deze groep is ook de Rabobank aangesloten. 

aandeel raiffeisen kopen

Wel of niet aandelen Raiffeisen kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, kan Raiffeisen een interessante optie zijn. Maar is het verstandig om in deze bank te investeren? In dit artikel bespreken we enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden.

Ten eerste is het goed om te weten dat Raiffeisen een gevestigde naam is in de banksector. De bank heeft een sterke aanwezigheid in Europa en heeft een stabiele financiële positie. Dit kan een goede reden zijn om aandelen te kopen, omdat het waarschijnlijk is dat de waarde van de aandelen zal stijgen naarmate de bank blijft groeien.

Aan de andere kant is het belangrijk om te beseffen dat er altijd risico’s verbonden zijn aan beleggen in aandelen. De waarde van de aandelen kan schommelen afhankelijk van de prestaties van de bank en de economische omstandigheden. Het is belangrijk om jezelf goed te informeren over de financiële gezondheid van de bank voordat je besluit om aandelen te kopen.

Een ander aspect om rekening mee te houden is de concurrentie in de banksector. Raiffeisen concurreert met andere banken in Europa, en als investeerder moet je de concurrentiepositie van de bank en haar vermogen om te blijven groeien in de toekomst goed beoordelen.

Kortom, het is moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag of het verstandig is om aandelen Raiffeisen te kopen. Als je goed geïnformeerd bent over de financiële positie van de bank en over de ontwikkelingen in de banksector, kan Raiffeisen een interessante optie zijn. Het blijft echter belangrijk om je te realiseren dat er altijd risico’s verbonden zijn aan beleggen in aandelen en dat de waarde van de aandelen kan fluctueren.