Aandelen RBS kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in RBS aandelen? Op deze pagina kan je direct RBS aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in RBS. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel RBS raadplegen. RBS is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool RBS-L.

Waar kan je RBS aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel RBS kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel RBS?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel RBS. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in RBS?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van RBS? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in RBS is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in RBS.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse RBS

Sterke punten:

  • Leider in de financiële dienstverlening: RBS is een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld, met een sterke positie in de Britse markt.
  • Diversificatie van inkomstenstromen: RBS heeft een divers portfolio van financiële producten en diensten, waaronder retail banking, investment banking en vermogensbeheer.
  • Efficiëntieverbeteringen: RBS heeft de afgelopen jaren aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd door efficiëntieverbeteringen en het verminderen van het aantal werknemers.

Zwakke punten:

  • Risico van een economische neergang: RBS is kwetsbaar voor economische neergang en volatiliteit op de financiële markten.
  • Regelgevingsrisico’s: RBS wordt geconfronteerd met strenge regelgeving en hoge boetes van toezichthouders, wat kan leiden tot reputatieschade en financiële verliezen.
  • Legacy-problemen: RBS heeft nog steeds te maken met legacy-problemen uit het verleden, zoals de nasleep van de financiële crisis en de verkoop van omstreden financiële producten.

Over RBS

RBS staat voor de Royal Bank of Scotland. De bank annex verzekeraar werd al in 1727 al opgericht in het Schotse Edinburgh bij decreet van niemand minder dan George I.  RBS is een van de drie banken die in 2007 de noodlijdende Nederlandse ABN Amro bank overnam.

Dochteronderneming van RBS is onder meer The One Accountant en Drummonds Bank. De aandelen van RBS staan onder dezelfde naam genoteerd op de Londen Stock Exchange. De aandelen van de Royal Bank of Scotland zijn tegenwoordig overigens voor het overgrote deel in handen van de Staat.

aandeel rbs kopen

Wel of niet aandelen RBS kopen?

Als je op zoek bent naar aandelen om in te investeren, is het begrijpelijk dat je je afvraagt of RBS een goede keuze is. RBS is een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld en heeft een sterke positie in de Britse markt. Maar is het ook een goede keuze om in te investeren?

RBS heeft de afgelopen jaren flink wat uitdagingen gehad, waaronder de nasleep van de financiële crisis en strenge regelgeving van toezichthouders. Dit kan een negatieve invloed hebben op het vertrouwen van beleggers. Aan de andere kant heeft RBS ook aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd en een divers portfolio van financiële producten en diensten opgebouwd, wat op de lange termijn positief kan zijn voor de aandelenkoers.

Als je overweegt om te investeren in RBS, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar het bedrijf en de financiële sector als geheel. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de mogelijke risico’s en volatiliteit van de aandelenmarkt. Het kan verstandig zijn om professioneel advies in te winnen voordat je besluit om te investeren.

Uiteindelijk is de beslissing om wel of niet te investeren in RBS aan jou. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken op basis van de feiten en jouw persoonlijke financiële doelen en risicobereidheid.