Aandelen RELX kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in RELX aandelen? Op deze pagina kan je direct RELX aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in RELX. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel RELX raadplegen. RELX is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool REL-L.

Waar kan je RELX aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel RELX kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel RELX?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel RELX. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in RELX?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van RELX? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in RELX is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in RELX.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse RELX

Sterke punten:

  • Monopoliepositie: RELX heeft een sterke positie in de markt van wetenschappelijke, technische en medische informatie en analytics. Het bedrijf heeft een groot klantenbestand en kan rekenen op hoge klantloyaliteit.
  • Diversificatie: RELX heeft een divers productaanbod dat zich uitstrekt over meerdere industrieën en geografische locaties. Dit helpt het bedrijf om risico’s te spreiden en te groeien in verschillende markten.
  • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een sterke financiële positie met een solide balans en een goede cashflow. Dit stelt het bedrijf in staat om te investeren in groei en dividenduitkeringen aan aandeelhouders.

Zwakke punten:

  • Gevoeligheid voor economische cycli: RELX is afhankelijk van de economische omstandigheden in verschillende landen en industrieën. Als de economie vertraagt, kan dit de vraag naar de producten van het bedrijf beïnvloeden.
  • Concurrentie: RELX opereert in een competitieve markt met spelers van verschillende grootte en kwaliteit. Dit kan leiden tot druk op prijzen en marges.
  • Regelgevingsrisico: Het bedrijf opereert in een sterk gereguleerde industrie en is onderhevig aan verschillende regelgevende verplichtingen en risico’s, waaronder gegevensprivacy en auteursrecht.

Over RELX

RELX staat ook wel bekend als Reed Elsevier en is een Engels-Nederlandse onderneming. RELX is ontstaan na de fusie tussen Reed en Elsevier. Aandelen van RELX worden als REL verhandeld op de Londense beurs en RELX Group geldt als eigenaar van het bedrijf. Hoofdkantoor van het fusiebedrijf staat in het Engelse Londen.

RELX ontstond in 1992 en aandelen worden behalve in Londen ook verhandeld op de New York Stock Exchange, onder de aanduiding REL. RELX is onder te verdelen in wetenschap techniek, medisch, een online uitgeverij, een onderdeel dat gericht is op risico-informatie en een onderdeel vakbeurzen. De helft van de omzet wordt gehaald uit Noord-Amerika.

aandeel relx kopen

Wel of niet aandelen RELX kopen?

Ben jij aan het overwegen om aandelen van RELX te kopen? Dan ben je vast benieuwd naar de voor- en nadelen van dit bedrijf. RELX is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op wetenschappelijke, technische en medische informatie en analytics. Maar is het ook een goede investering?

Laten we beginnen met de voordelen. RELX heeft een sterke positie in de markt en een groot klantenbestand. Het bedrijf is financieel stabiel en heeft een divers productaanbod. Dit kan ervoor zorgen dat RELX minder gevoelig is voor economische schommelingen en dat het bedrijf kan groeien in verschillende markten.

Maar er zijn ook nadelen om rekening mee te houden. RELX is afhankelijk van de economische omstandigheden in verschillende landen en industrieën. Daarnaast opereert het bedrijf in een competitieve markt en is het onderhevig aan verschillende regelgevende verplichtingen en risico’s.

Kortom, het kopen van aandelen van RELX kan een goede investering zijn, maar het is belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen. Zorg ervoor dat je jezelf goed informeert voordat je een beslissing maakt en dat je een duidelijk beeld hebt van je eigen risicobereidheid en beleggingsdoelen.