Aandelen Resona kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Resona aandelen? Op deze pagina kan je direct Resona aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Resona. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Resona raadplegen. Resona is een aandeel uit Japan. Het aandeel wordt verhandeld in Yen aan de TYO. Het bedrijf is te vinden onder het symbool 8308.TY.

Waar kan je Resona aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Resona kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Resona?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Resona. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Resona?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Resona? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Resona

Sterke punten Resona:

  • Solide financiële positie: Resona heeft een sterke financiële positie, met solide kapitaalratio’s en een stabiele winstgevendheid.
  • Focus op klantgerichte diensten: Resona richt zich op het bieden van klantgerichte financiële diensten, wat kan bijdragen aan het opbouwen van een loyale klantenbasis.
  • Gevestigde marktpositie: Resona is een van de grootste banken in Japan en heeft een gevestigde marktpositie in de financiële sector.

Zwakke punten Resona:

  • Uitdagende economische omstandigheden: Resona kan worden beïnvloed door de economische omstandigheden in Japan en andere markten waarin het actief is.
  • Concurrentie in de banksector: De banksector is zeer competitief, met veel andere grote spelers in Japan en wereldwijd.
  • Regelgevingsrisico’s: De bankensector is onderhevig aan strenge regelgeving en compliance-eisen, wat risico’s met zich mee kan brengen voor Resona.

Over Resona

Resona geldt als de op 4 na grootste bankgroep in Japan. Het hoofdkwartier is gevestigd in Tokio. Daar werd ook het bedrijf opgericht, in 1916 om precies te zijn. Bekende dochters zijn Resona Bank en Kansai Mirai Financial. De Resona Bank is echter het voornaamste uithangbord van Resona.

De Resona Bank is een zakelijke en een retailbank dat het de hoofdzetel is gevestigd in Osaka. Ook de Saitama Resona Bank is belangrijk voor Resona. Dit is een wat kleinere bank dat met het hoofdkwartier gevestigd is in Saitama City. Deze bank kreeg gestalte toen de Daiwa Bank en Asahi Bank samen verder gingen.

aandeel resona kopen

Wel of niet aandelen Resona kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen van Resona, een van de grootste banken in Japan, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je enkele punten om te overwegen bij het maken van je beslissing.

Een van de sterke punten van Resona is het feit dat het een gevestigde en gerenommeerde bank is in Japan. Het heeft een lange geschiedenis en is goed geïntegreerd in de financiële sector. Daarnaast heeft de bank een stabiele financiële basis en heeft het in het verleden goede resultaten laten zien.

Een ander positief punt is het feit dat Resona actief is in een groeiende en bloeiende economie. Japan is de derde grootste economie ter wereld en biedt mogelijkheden voor de bank om te groeien en te profiteren van de groeiende vraag naar financiële diensten.

Aan de andere kant is het belangrijk om te realiseren dat de financiële sector een complexe en risicovolle sector is. De winst van Resona is sterk afhankelijk van de economische situatie en het beleid van de Japanse overheid. Een verandering in de economie kan dus een grote invloed hebben op de waarde van de aandelen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de huidige marktprijs van de aandelen van Resona. Is de prijs op dit moment redelijk in verhouding tot de potentiële groei en waarde van de bank?

Kortom, het kopen van aandelen van Resona kan een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan de financiële sector in Japan. Echter, het brengt ook risico’s met zich mee en het is belangrijk om goed onderzoek te doen en zorgvuldig te overwegen voordat je besluit te investeren.