Aandelen Richemont kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Richemont aandelen? Op deze pagina kan je direct Richemont aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Richemont. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Richemont raadplegen. Richemont is een aandeel uit Zwitserland. Het aandeel wordt verhandeld in CHF aan de Swiss Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool CFR.VX.

Waar kan je Richemont aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Richemont kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,11% met CHF 15 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Richemont?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Richemont. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Richemont?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Richemont? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Richemont is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Richemont.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Richemont

Sterke punten:

 • Goede merkreputatie: Richemont bezit enkele van de meest prestigieuze merken in de luxe-industrie, waaronder Cartier, Montblanc en Van Cleef & Arpels.
 • Diversificatie van producten: Het bedrijf is actief in verschillende segmenten van de luxe-industrie, waaronder horloges, juwelen en lederwaren.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Richemont heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 4.000 verkooppunten in meer dan 100 landen.
 • Solide financiële positie: Het bedrijf heeft een sterke balans en genereert consistente winstgevendheid.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van de Aziatische markt: Een groot deel van de omzet van het bedrijf is afkomstig uit de Aziatische markt, met name China, waardoor het gevoelig is voor economische schommelingen en politieke onrust in de regio.
 • Concurrentie: De luxe-industrie is zeer competitief en Richemont concurreert met andere grote spelers zoals LVMH en Kering.
 • Impact van COVID-19: De pandemie heeft de luxe-industrie sterk getroffen en Richemont heeft ook te maken gehad met een aanzienlijke daling van de omzet en winstgevendheid.

Over Richemont

Richemont is een wat men ook wel een luxegoed conglomeraat noemt. De Zwitserse onderneming is onder meer actief op het gebied van juwelen, horloges, schrijfgerei en kleding. Het hoofdkantoor van Richemont is gevestigd in Geneve, terwijl het eveneens een hoofdkwartier heeft gerealiseerd in Bellevue.

Richemont werd in 1988 opgericht door Anton Rupert, een Afrikaanse zakenman. De aandelen van het bedrijf worden als CFR verhandeld op de Zwitserse beurs. Bekende dochterondernemingen van Richemont zijn zeker Cartier en ook Net-a-Porter. Aan de wieg van het bedrijf stond behalve Anton ook zijn broer Johann Rupert.

aandeel richemont kopen

Wel of niet aandelen Richemont kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, is het belangrijk om eerst te kijken naar de prestaties en vooruitzichten van het bedrijf waarin je wilt investeren. In het geval van Richemont zijn er een aantal factoren om te overwegen.

Richemont is een Zwitsers luxegoederenconcern dat bekend is van merken als Cartier, Van Cleef & Arpels en Montblanc. Het bedrijf heeft een sterke reputatie en een wereldwijd netwerk van luxeboetieks en distributeurs.

Aan de ene kant zijn er sterke punten die wijzen op de aantrekkelijkheid van Richemont als investering. Zo heeft het bedrijf een sterke positie in de markt voor luxejuwelen en horloges, en heeft het een solide financiële positie met een gezonde cashflow en lage schuldenlast.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan een investering in Richemont. Zo kan het bedrijf kwetsbaar zijn voor veranderingen in de economische omstandigheden, aangezien de vraag naar luxeartikelen gevoelig kan zijn voor economische schommelingen. Ook kan de concurrentie in de sector uitdagend zijn, aangezien er tal van andere luxe merken zijn die concurreren om marktaandeel.

Al met al is het belangrijk om zorgvuldig af te wegen of een investering in Richemont past bij jouw financiële doelstellingen en risicobereidheid. Het kan nuttig zijn om financieel advies in te winnen voordat je besluit om te investeren.