Aandelen Rio Tinto kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Rio Tinto aandelen? Op deze pagina kan je direct Rio Tinto aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Rio Tinto. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Rio Tinto raadplegen. Rio Tinto is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool RIO-L.

Waar kan je Rio Tinto aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Rio Tinto kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Rio Tinto?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Rio Tinto. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Rio Tinto?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Rio Tinto? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Rio Tinto is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Rio Tinto.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Rio Tinto

Sterke punten

  • Wereldleider: Rio Tinto is een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld en heeft een aanzienlijk marktaandeel in de belangrijkste grondstoffen, zoals ijzererts en aluminium.
  • Diversificatie: Het bedrijf heeft een gevarieerde portefeuille van activa, wat de risico’s vermindert die gepaard gaan met afhankelijkheid van één enkele grondstof of regio.
  • Efficiëntie: Rio Tinto heeft zich gericht op kostenbeheersing en efficiëntieverbeteringen, wat heeft geleid tot een betere winstgevendheid en een sterke kasstroomgeneratie.

Zwakke punten

  • Afhankelijkheid van China: Rio Tinto is sterk afhankelijk van de Chinese vraag naar grondstoffen, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor schommelingen in de Chinese economie.
  • Regulatoire risico’s: De mijnbouwsector wordt geconfronteerd met toenemende regulatoire druk, wat kan leiden tot hogere kosten en beperkingen op de activiteiten van het bedrijf.
  • Milieurisico’s: Rio Tinto wordt geconfronteerd met potentiële milieurisico’s en reputatierisico’s als gevolg van zijn activiteiten in gevoelige gebieden, zoals de Amazone.

Over Rio Tinto

Rio Tinto is een Brits Australische onderneming die zich bezighoudt met mijnbouw. Door een samenvoeging van het Britse Rio Tinto en de Australische tak van Rio Tinto ontstond meteen een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld. Moedermaatschappij is overigens Rio Tinto Group.

Rio Tinto geldt ondertussen als wellicht de belangrijkste producent van ijzererts, aluminium, diamant en koper net als van industriële mineralen. Deze producten worden door Rio Tinto overigens wereldwijd gewonnen. De meest bekende dochters va Rio Tinto zijn Alcan en Kennecott, zoals ook Utah Copper een bekende dochter is. De hoofdzetel van de onderneming staat i het Engelse Londen.

aandeel rio tinto kopen

Wel of niet aandelen Rio Tinto kopen?

Rio Tinto is een van ’s werelds grootste mijnbouwbedrijven en staat bekend om zijn activiteiten in de ijzererts-, aluminium- en kopersector. Maar moet je nu wel of niet investeren in Rio Tinto-aandelen?

Aan de ene kant heeft Rio Tinto een solide reputatie opgebouwd als wereldleider in de mijnbouwsector. Het bedrijf heeft een diverse portefeuille van activa en heeft zich gericht op kostenbeheersing en efficiëntieverbeteringen, wat heeft geleid tot betere winstgevendheid en sterke kasstroomgeneratie. Bovendien blijft de vraag naar grondstoffen wereldwijd toenemen, wat kan bijdragen aan de toekomstige groei van het bedrijf.

Aan de andere kant zijn er ook risico’s verbonden aan het investeren in Rio Tinto-aandelen. Het bedrijf is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van de Chinese vraag naar grondstoffen, wat het kwetsbaar maakt voor schommelingen in de Chinese economie. Daarnaast is de mijnbouwsector onderhevig aan toenemende regulatoire druk en milieurisico’s, wat kan leiden tot hogere kosten en beperkingen op de activiteiten van het bedrijf.

Als je bereid bent om het risico te nemen, kan het investeren in Rio Tinto-aandelen op de lange termijn een goede keuze zijn. Maar als je op zoek bent naar minder volatiele investeringen, dan zijn er wellicht betere opties beschikbaar. Het is altijd belangrijk om je eigen onderzoek te doen en je eigen beslissingen te nemen voordat je investeert in welk aandeel dan ook.