Aandelen Royal Dutch Shell kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Royal Dutch Shell aandelen? Op deze pagina kan je direct Royal Dutch Shell aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Royal Dutch Shell. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Royal Dutch Shell raadplegen. Royal Dutch Shell is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool RDSA-L.

Waar kan je Royal Dutch Shell aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Royal Dutch Shell kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.
BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Royal Dutch Shell?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Royal Dutch Shell. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Royal Dutch Shell?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Royal Dutch Shell? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Royal Dutch Shell is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Royal Dutch Shell.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Royal Dutch Shell

Sterke punten:

  • Diversificatie: Royal Dutch Shell heeft een diverse portefeuille van activa, waaronder upstream, downstream en chemicaliën, wat het bedrijf minder kwetsbaar maakt voor volatiliteit in een specifieke sector.
  • Focus op duurzaamheid: Royal Dutch Shell heeft zich gecommitteerd aan de transitie naar een duurzame energietoekomst en heeft doelen gesteld om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en meer hernieuwbare energie te produceren.
  • Solide balans: Royal Dutch Shell heeft een solide balans en is in staat om dividenduitkeringen te handhaven, zelfs tijdens perioden van economische onzekerheid.

Zwakke punten:

  • Afhankelijkheid van olieprijzen: Royal Dutch Shell is nog steeds sterk afhankelijk van de prijs van olie en gas, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor schommelingen in de grondstoffenmarkt.
  • Regulatory risico’s: De olie- en gassector is onderhevig aan toenemende regulatoire druk en milieurisico’s, wat kan leiden tot hogere kosten en beperkingen op de activiteiten van het bedrijf.
  • Concurrentie: Royal Dutch Shell concurreert met andere grote olie- en gasbedrijven en nieuwe spelers in de energiemarkt, waaronder bedrijven die zich richten op hernieuwbare energie.

Over Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell behoeft amper nog nadere introductie, iedereen in de wereld is we bekend met deze onderneming. De Nederlands Britse multinational behoort bij wat men de Supermajors noemt en is dus een van de zes grootste staatsonafhankelijke oliemaatschappijen ter wereld. Het hoofdkantoor staat in Nederland, in Den Haag om precies te zijn.

De aandelen Shell staan als RDSA genoteerd op de AMS en al jarenlang werken meer dan 80.000 mensen bij Royal Dutch Shell. Bekende dochterondernemingen van de oliegigant zijn Shell Energy, Shell Oil, Penzzoil en ook Raizen.

aandel royal dutch shell kopen

Wel of niet aandelen Royal Dutch Shell kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, is Royal Dutch Shell misschien wel een van de bedrijven waar je aan denkt. Maar is het verstandig om te investeren in dit bedrijf? Laten we eens kijken naar de sterke en zwakke punten van Royal Dutch Shell.

Een van de sterke punten van Royal Dutch Shell is de diversificatie van het bedrijf. Het heeft activa in verschillende sectoren, waaronder upstream, downstream en chemicaliën. Dit betekent dat het minder kwetsbaar is voor volatiliteit in een specifieke sector. Bovendien heeft Royal Dutch Shell zich gecommitteerd aan duurzaamheid, wat een belangrijk aandachtspunt is voor veel beleggers.

Een zwak punt van Royal Dutch Shell is de afhankelijkheid van de prijs van olie en gas. De grondstoffenmarkt kan zeer volatiel zijn en dit kan leiden tot schommelingen in de aandelenkoers. Daarnaast heeft de olie- en gassector te maken met toenemende regulatoire druk en milieurisico’s, wat ook risico’s met zich meebrengt.

Als je overweegt om te investeren in aandelen van Royal Dutch Shell, is het belangrijk om zorgvuldig te kijken naar de sterke en zwakke punten van het bedrijf. Door deze af te wegen tegen je eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid, kun je beslissen of dit een verstandige keuze is voor jouw portefeuille.