Aandelen Royal Mail kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Royal Mail aandelen? Op deze pagina kan je direct Royal Mail aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Royal Mail. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Royal Mail raadplegen. Royal Mail is een aandeel uit het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Britse Pond aan de LSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool RMG-L.

Waar kan je Royal Mail aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Royal Mail kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen €1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Royal Mail?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Royal Mail. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Royal Mail?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Royal Mail? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Royal Mail is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Royal Mail.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Royal Mail

Sterke punten:

  • Groot klantenbestand: Royal Mail heeft een groot en divers klantenbestand, waaronder bedrijven, overheidsinstanties en particulieren. Dit vermindert de afhankelijkheid van een enkele klant of markt.
  • Netwerk en infrastructuur: Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk en infrastructuur, waaronder postkantoren, sorteercentra en transportvoertuigen. Dit stelt Royal Mail in staat om efficiënt te werken en zijn diensten aan te bieden aan klanten in het hele Verenigd Koninkrijk.
  • Sterke merknaam: Royal Mail heeft een sterke merknaam en is een gevestigde speler in de post- en pakketbezorgingsmarkt. Dit kan helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten.

Zwakke punten:

  • Toenemende concurrentie: De post- en pakketbezorgingsmarkt is zeer concurrerend en Royal Mail wordt geconfronteerd met toenemende concurrentie van zowel gevestigde als opkomende spelers, zoals Amazon en Hermes. Dit kan leiden tot prijsdruk en een afname van de winstgevendheid.
  • Regelgevingsrisico’s: Het bedrijf opereert in een sterk gereguleerde markt en wordt geconfronteerd met regelgevingsrisico’s, zoals mogelijke wijzigingen in de tarieven en regelgeving voor post- en pakketbezorging. Dit kan invloed hebben op de winstgevendheid van het bedrijf.
  • Beperkte groeimogelijkheden: De postmarkt groeit langzaam en het is moeilijk voor Royal Mail om nieuwe groeimogelijkheden te vinden. Dit kan invloed hebben op de toekomstige groei van het bedrijf.

Over Royal Mail

Royal Mail is een postbedrijf in Engeland. Het bedrijf ontstond al in 1516. Tot 1969 was het hét Staatspost bedrijf. In 1969 werd de onderneming verzelfstandigd. In 2006 ging de monopolie positie die het had verloren. De aandelen van Royal Mail staan als RMG genoteerd op de beurs in Londen, de plek waar ook het hoofdkantoor gevestigd is.

Oprichter van de onderneming was Hendrik VIII van Engeland. Bekende dochter is Parcelforce Worldwide. In het jaar 2015 verkocht de Britse overheid ook de resterende aandelen. Royal Mail is een dochter van Royal Mail Group.

aandeel royal mail kopen

Wel of niet aandelen Royal Mail kopen?

Als je overweegt om aandelen te kopen, heb je misschien wel eens gehoord van Royal Mail. Het is een bekend postbedrijf in het Verenigd Koninkrijk en het lijkt een goede investering te zijn. Maar is het wel verstandig om aandelen van Royal Mail te kopen?

Het antwoord is niet zo simpel. De waarde van aandelen kan fluctueren en het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je investeert. Als je naar de geschiedenis van Royal Mail kijkt, zie je dat de waarde van de aandelen in het verleden sterk is gedaald. Dit kan komen door verschillende factoren, zoals concurrentie van andere postbedrijven en veranderingen in de markt.

Maar dat betekent niet dat je per definitie geen aandelen van Royal Mail moet kopen. Het bedrijf heeft namelijk ook goede momenten gekend en de kans is groot dat het in de toekomst weer beter zal gaan. Als je bereid bent om het risico te nemen en te investeren voor de lange termijn, kan het zeker de moeite waard zijn om aandelen van Royal Mail te kopen.

Kortom, of je wel of niet aandelen van Royal Mail moet kopen, hangt af van verschillende factoren. Doe altijd goed onderzoek en investeer alleen geld dat je kunt missen. Als je op zoek bent naar een veilige investering, dan zijn aandelen van Royal Mail misschien niet de beste optie. Maar als je bereid bent om risico’s te nemen en te investeren voor de lange termijn, kan het wel een goede keuze zijn.