Aandelen Ryanair kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Ryanair aandelen? Op deze pagina kan je direct Ryanair aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Ryanair. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Ryanair raadplegen. Ryanair is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in Dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool RYA-L.

Waar kan je Ryanair aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Ryanair kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
€3,90 per transactie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
0,1% met GBP 9 minimum
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel

Wat is de actuele koers van het aandeel Ryanair?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Ryanair. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Ryanair?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Ryanair? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Ryanair is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Ryanair.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Ryanair

Sterke punten:

 • Kostenleiderschap: Ryanair is bekend om zijn kostenleiderschap, waardoor het bedrijf in staat is om lagere prijzen aan te bieden dan zijn concurrenten.
 • Efficiënte bedrijfsvoering: Ryanair heeft een efficiënte bedrijfsvoering waardoor het bedrijf in staat is om meer vluchten uit te voeren en beter gebruik te maken van zijn middelen.
 • Groeipotentieel: Ryanair heeft nog steeds groeipotentieel, vooral als het bedrijf nieuwe markten betreedt en zijn vloot blijft uitbreiden.
 • Financiële stabiliteit: Ryanair heeft over het algemeen een solide financiële positie, met een hoge omzet en winstgevendheid.

Zwakke punten:

 • Klantenservice: Ryanair heeft in het verleden kritiek gekregen op zijn klantenservice, wat kan leiden tot ontevreden klanten en een negatieve reputatie.
 • Stakingen: Ryanair heeft in het verleden te maken gehad met stakingen van zijn personeel, wat kan leiden tot verstoring van de dienstverlening en financiële verliezen voor het bedrijf.
 • Afhankelijkheid van de markt: Ryanair is sterk afhankelijk van de markt, waardoor het bedrijf gevoelig is voor economische schommelingen en ongunstige omstandigheden op de markt.
 • Regulering: Regulering en beleidswijzigingen kunnen de bedrijfsprestaties van Ryanair beïnvloeden, wat kan leiden tot onverwachte gevolgen voor beleggers.

Over Ryanair

Ryanair is een luchtvaartmaatschappij die de vluchten tegen zeer lage prijzen van de hand doet. Om die reden wordt het ook wel een prijsvechter genoemd.  Het gaat dan wel om continentale vluchten binnen Europa. Ryanair onderscheidt zich op een belangrijk punt van andere prijsvechters; ze maken winst.

Ryanair is een Iers bedrijf, opgericht in het jaar 1985. Oprichter van de onderneming is Tony Ryan. Hoofdkwartoer van de populaire en winstgevende luchtvaartmaatschappij vind je in Swords in Ierland. Het bedrijf van Tony Ryan heeft met Laudomation, Malta Air en Buzz bekende dochterondernemingen.

aandeel ryanair kopen

Wel of niet aandelen Ryanair kopen?

Ryanair is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft een sterke positie in de Europese markt. Maar is het een slimme keuze om aandelen van Ryanair te kopen?

Laten we eerst kijken naar de sterke punten van het bedrijf. Ryanair staat bekend om zijn kostenleiderschap en efficiënte bedrijfsvoering, waardoor het bedrijf in staat is om lagere prijzen aan te bieden dan zijn concurrenten en meer vluchten uit te voeren. Daarnaast heeft Ryanair nog steeds groeipotentieel en heeft het over het algemeen een solide financiële positie.

Maar er zijn ook zwakke punten om in overweging te nemen. Ryanair heeft in het verleden kritiek gekregen op zijn klantenservice en heeft te maken gehad met stakingen van het personeel, wat kan leiden tot verstoring van de dienstverlening en financiële verliezen. Daarnaast is Ryanair sterk afhankelijk van de markt en kan regulering en beleidswijzigingen de bedrijfsprestaties beïnvloeden.

Als belegger moet je altijd rekening houden met het risico dat gepaard gaat met beleggen in individuele aandelen. Hoewel Ryanair sterke punten heeft, zijn er ook zwakke punten die je niet moet negeren. Het is belangrijk om de markt en het bedrijf grondig te onderzoeken voordat je beslist om aandelen van Ryanair te kopen.