Aandelen Saipem kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Saipem aandelen? Op deze pagina kan je direct Saipem aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Saipem. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Saipem raadplegen. Saipem is een aandeel uit Italië. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Borsa Italiana. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SPM-I.

Waar kan je Saipem aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Saipem kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Saipem?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Saipem. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Saipem?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Saipem? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Saipem is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Saipem.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Saipem

Sterke punten:

 • Internationale aanwezigheid: Saipem is wereldwijd actief en heeft een sterke aanwezigheid in verschillende markten, wat kan zorgen voor diversificatie en groeimogelijkheden.
 • Expertise in de energiesector: Als een toonaangevend bedrijf in de energiesector heeft Saipem uitgebreide expertise op het gebied van offshore en onshore engineering, constructie en installatie van infrastructuur voor de olie- en gasindustrie.
 • Technologische innovatie: Saipem investeert in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe technologieën te ontwikkelen en te gebruiken, wat kan helpen om concurrentievoordeel te behouden en efficiëntie te verbeteren.
 • Contractenportefeuille: Saipem heeft een sterke en diverse contractenportefeuille, wat kan bijdragen aan een stabiele inkomstenstroom en toekomstige groeimogelijkheden.

Zwakke punten:

 • Cyclusgevoeligheid: De activiteiten van Saipem zijn afhankelijk van de olie- en gasmarkt, die onderhevig is aan cyclische schommelingen. Dit kan invloed hebben op de vraag naar diensten van Saipem en de winstgevendheid.
 • Concurrentie: Saipem opereert in een competitieve markt met andere grote spelers, wat kan leiden tot prijsdruk en verlies van marktaandeel.
 • Operationele risico’s: Als een bedrijf actief in de energiesector, is Saipem blootgesteld aan operationele risico’s zoals technische problemen, veiligheidsincidenten en geopolitieke onzekerheden, die van invloed kunnen zijn op de operationele prestaties en financiële resultaten.
 • Financiële gezondheid: Saipem heeft te maken gehad met financiële uitdagingen in het verleden, waaronder hoge schuldniveaus en een lagere winstgevendheid. Dit kan van invloed zijn op de financiële gezondheid en de beleggingswaarde van het bedrijf.

Over Saipem

Sociala Anonima Italiana Perfora Ziani e Montaggi; dat is wat Saipem inhoudt. Het is een van de belangrijkste dienstverleners als het gaat om projecten binnen de olie en gasindustrie. Ooit begin Saipem als een bedrijfsonderdeel van een ander Italiaans oliebedrijf, ENI.

Tegenwoordig heeft ENI nog slechts een minderheidsbelang in Saipem met rond de 30 procent van de aandelen. De aandelen van Saipem worden verhandeld onder de aanduiding SPM op de beurs van Italië. Het hoofdkantoor staat in San Donato Milanese. Saipem Nigeria en Sansub zijn twee van de bekendste dochterondernemingen.

aandel saipem kopen

Wel of niet aandelen Saipem kopen?

Saipem is een bedrijf dat actief is in de energiesector en gespecialiseerd is in offshore en onshore engineering, constructie en installatie van infrastructuur voor de olie- en gasindustrie. Maar is het kopen van aandelen Saipem een slimme investering?

Laten we eens kijken naar de sterke punten van het bedrijf. Saipem heeft een sterke internationale aanwezigheid, uitgebreide expertise in de energiesector, investeert in technologische innovatie en heeft een sterke en diverse contractenportefeuille. Dit kan bijdragen aan een stabiele inkomstenstroom en toekomstige groeimogelijkheden.

Aan de andere kant heeft Saipem ook zwakke punten, zoals de cyclusgevoeligheid van de olie- en gasmarkt, de concurrentie in de markt, operationele risico’s en financiële uitdagingen in het verleden.

Het is dus belangrijk om deze sterke en zwakke punten af te wegen voordat je besluit om aandelen Saipem te kopen. Als je een belegger bent die bereid is om risico te nemen en gelooft in de groeimogelijkheden van het bedrijf, kan het kopen van aandelen Saipem een interessante optie zijn. Maar als je op zoek bent naar een meer stabiele investering, zijn er wellicht betere opties.

Zoals bij elke investering is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te beslissen of het kopen van aandelen Saipem past bij jouw beleggingsdoelen en risicobereidheid.