Aandelen Sampo kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Sampo aandelen? Op deze pagina kan je direct Sampo aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Sampo. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Sampo raadplegen. Sampo is een aandeel uit Finland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Nasdaq Helsinki. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SAMPO.HE.

Waar kan je Sampo aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Sampo kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Sampo?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Sampo. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Sampo?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Sampo? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Sampo is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Sampo.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Sampo

Sterke punten:

 • Diversificatie: Sampo heeft diverse bedrijfsactiviteiten, waaronder verzekeringen, investeringen en technologie. Dit maakt het minder gevoelig voor economische schommelingen in een bepaalde sector.
 • Financiële stabiliteit: Het bedrijf heeft een solide balans en een goede kredietwaardigheid.
 • Marktleider: Sampo is marktleider op het gebied van verzekeringen in Finland en heeft een sterke aanwezigheid in andere Europese landen.
 • Actief dividendbeleid: Het bedrijf heeft een actief dividendbeleid en keert regelmatig dividenden uit aan aandeelhouders.

Zwakke punten:

 • Afhankelijkheid van Nordea: Sampo is voor een groot deel afhankelijk van het financiële resultaat van Nordea, een Zweedse bank waarin het een aandeel heeft.
 • Gevoeligheid voor economische schommelingen: Sampo is nog steeds gevoelig voor economische schommelingen, ondanks de diversificatie van activiteiten.
 • Concurrentie: Net als andere bedrijven in de sector heeft Sampo te maken met veel concurrentie, wat kan leiden tot druk op de winstgevendheid.

Over Sampo

Sampo is een Finse financiële onderneming. Het bedrijf heeft in Sampo Plc en P&C Insurance Holding Ltd, Mandatum Life Insurance Company Ltd en Topdanmark de moedermaatschappij. De aandelen van de als zeer betrouwbaar te boek staande Finse onderneming worden als SAMPO verhandeld op de beurs in Helsinki.

Sampo werd opgericht in 1909 en het hoofdkwartier van het bedrijf staat in Helsinki. Ongetwijfeld de bekendste dichter van Sampo is P&C Insurance Het bedrijf is zeer stabiel en mede daardoor dus is al jarenlang werkgever van ruim vijfduizend mensen. 

aandeel sampo kopen

Wel of niet aandelen Sampo kopen?

Ben je van plan om te investeren in aandelen en overweeg je om Sampo als potentiële investering te beschouwen? Hier zijn enkele voor- en nadelen om rekening mee te houden voordat je een beslissing maakt.

Een belangrijke reden om in Sampo te investeren is het sterke financiële profiel van het bedrijf. Het bedrijf heeft een stabiele financiële basis met een solide track record van winstgevendheid en groei. Dit maakt het aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en zekerheid.

Echter, Sampo heeft ook enkele uitdagingen. Het bedrijf is voornamelijk gericht op de verzekeringssector, wat een competitieve markt is met vele spelers. Daarnaast is het bedrijf gevoelig voor economische schommelingen, zoals we hebben gezien tijdens de recente COVID-19 pandemie.

Als je ervoor kiest om in Sampo te investeren, is het belangrijk om te overwegen of het past bij jouw investeringsdoelen en risicoprofiel. Het is altijd raadzaam om de hulp van een financieel adviseur in te roepen voordat je besluit om in een bepaald bedrijf te investeren.

In het kort: Sampo is een solide bedrijf met een sterke financiële basis, maar het is belangrijk om de risico’s in acht te nemen en te overwegen of het past bij jouw investeringsdoelen en risicoprofiel voordat je besluit om te investeren.