Aandelen Sanofi Aventis kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Sanofi Aventis aandelen? Op deze pagina kan je direct Sanofi Aventis aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Sanofi Aventis. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Sanofi Aventis raadplegen. Sanofi Aventis is een aandeel uit Frankrijk. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Euronext Parijs. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SAN.PA.

Waar kan je Sanofi Aventis aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Sanofi Aventis kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in aandelen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je goedkoop aandelen kopen & gratis in ETF's beleggen
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Sanofi Aventis?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Sanofi Aventis. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Sanofi Aventis?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Sanofi Aventis? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Sanofi Aventis is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Sanofi Aventis.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Sanofi Aventis

Sterke punten:

  • Wereldwijde aanwezigheid: Sanofi Aventis is aanwezig in meer dan 100 landen en heeft een sterke aanwezigheid in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific.
  • Diversificatie van inkomsten: Het bedrijf is actief in verschillende segmenten van de farmaceutische industrie, waaronder vaccins, geneesmiddelen voor zeldzame ziekten, diabetesbehandelingen en consumentengezondheidsproducten, waardoor het minder kwetsbaar is voor schommelingen in één specifieke markt.
  • Innovatie en onderzoek: Sanofi Aventis is een van de grootste investeerders in onderzoek en ontwikkeling in de farmaceutische industrie, waardoor het bedrijf continu nieuwe geneesmiddelen en behandelingen kan ontwikkelen en op de markt kan brengen.

Zwakke punten:

  • Afloop van patenten: Net als andere grote farmaceutische bedrijven staat Sanofi Aventis bloot aan het aflopen van patenten op enkele van zijn belangrijkste geneesmiddelen, wat kan leiden tot verlies van inkomsten.
  • Regelgevingsrisico’s: De farmaceutische industrie staat bloot aan regelgevingsrisico’s, zoals strengere goedkeuringsprocedures voor nieuwe geneesmiddelen en toenemende druk om prijzen te verlagen.
  • Concurrentiedruk: Sanofi Aventis opereert in een competitieve markt met sterke concurrenten, wat kan leiden tot druk op de winstgevendheid en het marktaandeel van het bedrijf.

Over Sanofi Aventis

Sanofi Aventis is een internationale farmaceutische groep met de hoofdvestiging in de Franse hoofdstad Parijs. Er werken meer dan 100.000 mensen bij de onderneming die de aandelen onder de aanduiding SAN verhandeld op de beurs.  Genzyme en Sanofi Pasteur zijn bekende dochters van Sanofi Aventis.
 
De onderneming ontstond in 1970 uit een fusie van Laboratories Dausse en Laboratories Robert en Carrière.  Sanofi Aventis is een grote speler geworden. Zo kocht het in 2018 nog het Belgische biotechbedrijf Ablynx. Daarmee was een bedrag van 3,9 miljard euro gemoeid.

aandeel bnp paribas kopen

Wel of niet aandelen Sanofi Aventis kopen?

Als je geïnteresseerd bent in beleggen in de farmaceutische industrie, is Sanofi Aventis misschien een bedrijf dat je in overweging kunt nemen. Maar is het slim om nu aandelen van dit bedrijf te kopen?

Een belangrijk voordeel van Sanofi Aventis is de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat het minder afhankelijk is van één specifieke markt en het bedrijf heeft een solide financiële positie. Bovendien is het bedrijf actief in verschillende segmenten van de farmaceutische industrie, waardoor het minder kwetsbaar is voor schommelingen in één specifieke markt.

Maar er zijn ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo heeft Sanofi Aventis te maken met het aflopen van patenten op enkele van zijn belangrijkste geneesmiddelen, wat kan leiden tot verlies van inkomsten. Daarnaast staat het bedrijf bloot aan regelgevingsrisico’s en moet het concurreren met sterke concurrenten in de markt.

Al met al lijkt Sanofi Aventis een interessante optie om in te investeren, maar het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en te beoordelen of het past bij jouw persoonlijke beleggingsstrategie en risicoprofiel. Het is verstandig om altijd een financieel adviseur te raadplegen voordat je besluit om in aandelen te investeren.