Aandelen Sasol kopen

Wil je beleggen in Sasol aandelen? Op deze pagina kan je direct Sasol aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Sasol. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Sasol raadplegen. Sasol is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het aandeel wordt verhandeld in dollar aan de NYSE. Het bedrijf is te vinden onder het symbool SSL.

Waar kan je Sasol aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Sasol kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
€0,50 + 0,25% conversie
binckbank aandelen€1 + 0,1% met €6 minimum
$0,01 met $5 minimum

Wat is de actuele koers van het aandeel Sasol?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Sasol. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Sasol?

Wil je actief speculeren op het koersverloop van Sasol? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Google is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
 • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
 • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
 • Zet orders in op je beleggingen in Google.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Sasol

Sterke punten Sasol

 • Geïntegreerde activiteiten: Sasol is een geïntegreerd energie- en chemiebedrijf met activiteiten in exploratie en productie van olie en gas, raffinage en marketing van brandstoffen, en de productie van chemische producten. Deze diversificatie zorgt voor een brede inkomstenbasis.
 • Wereldleider in synthetische brandstoffen: Sasol is een wereldleider in het produceren van synthetische brandstoffen, zoals diesel en kerosine, uit steenkool en aardgas. Dit geeft het bedrijf een concurrentievoordeel in markten waar de vraag naar alternatieve brandstoffen groeit.
 • Innovatieve technologieën: Sasol heeft sterke technische expertise en investeert in innovatieve technologieën, zoals het GTL (Gas-to-Liquids) proces, dat aardgas omzet in vloeibare brandstoffen. Dit stelt het bedrijf in staat om waarde toe te voegen aan zijn activiteiten en nieuwe marktkansen te benutten.
 • Wereldwijde aanwezigheid: Sasol heeft activiteiten en klanten over de hele wereld, waardoor het blootstelling heeft aan diverse markten en geografische gebieden. Dit vermindert de afhankelijkheid van een specifieke regio of markt.

Zwakke punten Sasol

 • Blootstelling aan grondstoffenprijzen: Als energie- en chemiebedrijf is Sasol gevoelig voor schommelingen in de prijzen van grondstoffen, zoals olie, gas en steenkool. Dit kan de winstgevendheid van het bedrijf beïnvloeden.
 • Milieurisico’s: De activiteiten van Sasol hebben potentieel negatieve milieu-impact, zoals de uitstoot van broeikasgassen. Veranderende regelgeving en toenemende druk op milieuvriendelijke oplossingen kunnen het bedrijf uitdagen om aan de duurzaamheidseisen te voldoen.
 • Financiële schuld: Sasol heeft aanzienlijke financiële schuld, wat resulteert in rentelasten en beperkingen op de financiële flexibiliteit. Dit kan de financiële stabiliteit van het bedrijf beïnvloeden.
 • Volatiliteit van de energiemarkten: De energiemarkten zijn onderhevig aan volatiliteit als gevolg van verschillende factoren, zoals geopolitieke gebeurtenissen en marktdynamiek. Deze volatiliteit kan invloed hebben op de inkomsten en resultaten van Sasol.

Over Sasol

Sasol is een chemiebedrijf uit Zuid Afrika, Johannesburg. Het is meteen ook het op een na grootste bedrijf van Zuid Afrika. Sasol werd opgericht in 1950 en de aandelen worden als SOL op de Johannesburg Stock Exchange verhandeld.

Sasol staat voor South African Synthetic Oil Limited en het bedrijf verwerkt steenkool en aardgas tot benzine via kolenvergassing en de bekende Fischer-Tropisch methode. Daarnaast biedt het polymeren en oplosmiddel. In Sasol Chemicals en Sasol Med heeft Sasol twee belangrijke dochterondernemingen en zeker na het jaar 2000 toonde Sasol opvallende expansiedrift.

aandeel sasol kopen

Wel of niet aandelen Sasol kopen?

Sasol is een bedrijf dat gespecialiseerd is in energie- en chemische producten. Als je overweegt om aandelen in Sasol te kopen, is het begrijpelijk dat je wat twijfels hebt. Hoewel ik geen financieel adviseur ben, kan ik je wat informatie geven om je te helpen bij je beslissing.

Een positief aspect van Sasol is de brede diversificatie van zijn activiteiten. Het bedrijf is betrokken bij verschillende sectoren, zoals energie, chemicaliën en brandstoffen. Dit kan helpen om risico’s te spreiden en het bedrijf veerkrachtiger te maken tegen veranderingen in de markt.

Aan de andere kant zijn er enkele uitdagingen waar Sasol mee te maken heeft. Het bedrijf is afhankelijk van de prijzen van grondstoffen, zoals olie en gas, die volatiel kunnen zijn. Schommelingen in deze prijzen kunnen van invloed zijn op de winstgevendheid van Sasol.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat je besluit aandelen Sasol te kopen. Houd ook rekening met je persoonlijke beleggingsdoelen en risicotolerantie. Onthoud dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Neem de tijd om de markt te analyseren en maak een weloverwogen keuze.